Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 29.05.2009


 Разкрито престъпление
 На  28.05.2009 г.  при акция на казанлъшките криминалисти, в частен дом в кв. “Изток”, собственост на 60-годишния И.Н. от Казанлък са намерени и иззети: ловна  пушка (12 кал.), без  серийни  номера; самоделно направен пистолет, пригоден за стрелба с малокалибрени  патрони (кал. 5,6); самоделно направен пистолет с дървен приклад, пригоден за стрелба с  ловни  патрони (12 кал.); 7 ловни патрони (12 кал.); сигнална ракета; 17 малокалибрени  патрони (5,6);, 34 чашки за въздушна пушка и кутийка с инструменти за почистване на  оръжие. От вилата на  И.Н. на ул. “Петко  войвода” са иззети още 22 ловни  патрона (12 кал.);   20 газови патрона;  6 патрони за  пистолет “ТТ”; 3 патрона (кал.7,65); една  писалка  за ловни  капсули и др. боеприпаси. И.Н. е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.  

Хулиганство
На 28.05.2009 г. в 22.55 ч.  в РПУ – Казанлък е получено съобщение от тел.112 за сбиване между група младежи на ул. “Розова долина” – Казанлък. На място е изпратен полицейски екип, пред когото потърпевшият 21-годишен младеж от с. Горно Черковище заявил, че при възникнал конфликт две неизвестни лица са му нанесли побой с дървени пръти и избягали. В резултат на незабавните оперативно-издирвателни мероприятия служителите на реда са установили лицата: А.К. (25) и Г.Д. (22) от Казанлък. При задържането, двамата оказали съпротива и ударили с дървен прът единия от полицаите. Пострадалият служител е настанен е за наблюдение в МБАЛ – Казанлък, с комоцио, без опасност за живота. Двамата извършители са задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.
 
Пожар
На  28.05.2009 г. в 21.07 ч.  в РС ПБС – Казанлък е получено съобщение за възникнал пожар в къща в с.Ягода, общ. Мъглиж. В гасителните действия са участвали трима огнеборци от РС ПБС – Казанлък с един противопожарен автомобил. Пожарът е ликвидиран в 21.35 ч.  Унищожени са част от покривната конструкция на едноетажна кирпичена къща и две стаи. Спасени са 70 кв.м. от покривната конструкция на къщата. Причините за  пожара се изясняват - предполага се, че е възникнал поради небрежност при боравене с открит огън. По случая е образувано досъдебно производство.
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: