Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

“Млад Огнеборец” за втора поредна година спечели отборът на СОУ “.П.К. Яворов” – Чирпан


 От 10 ч. днес на стадион “Севтополис” в Казанлък  се проведоха десетите областни състезания на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец”. В Деня на национален траур, младите огнеборци, пожарникарите и техните гости почетоха с едноминутно мълчание паметта на загиналите при катастрофата край Ямбол.

При официалното откриване на събитието, гл. инспектор Стефан Хаджиев – началник сектор “Пожарогасителна и аварийно спасителна дейност” към областното звено ПБС подчерта, че мисията на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” е да подготвя спасители – хора, които в тежки и трудни моменти, не губят дух, кураж и са готови първи да окажат помощ и подкрепа.  “Гордеем се с вашия избор да бъдете част от младежките противопожарни отряди, благодарим Ви че сте тук днес, за да докажете, че сте готови да се борите и да победите стихиите. И нека помним, че най-важната победа, към която всички се стремим, е спасеният човешки живот!” – с тези думи гл. испектор Хаджиев даде старт надпреварата между победителите в общинските състезания “Млад огнеорец” от Стара Загора, Чирпан, Казанлък и Павел бяна.

Състезанието започна с демонстративно провеждане на дисциплина “Щафета 4х100 м с препятствия” от републиканските шампиони по пожароприложен спорт – огнеборците от РС ПБС – Казанлък.

Проливния дъжд над стадион “Севтополис” не охлади ентусиазма и куража на младите огнеборци, които достойно представиха уменията, усвоени през годината под ръководството на инструкторите си от районните противопожарни служби.

Младите огнеборци се състезаваха в дисциплините “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “Щафета”, в които взискателно жури оценяваше тяхната бързина, сръчност, правилно скупчване на шлангови линии, връзване на възли, поставяне на противопожарни съоръжения, пълнене на резервоар-мишена с кофпомпа и преодоляване на водни препятствия и тунел. Важен критерий за висока оценка бе екипността и  дисциплината в отбора. Надпреварата се проведе в съответствие с Международния правилник за състезанията на младежки пожарникарски отбори, издаден от международната комисия за ръководство на младежите към CTIF.

Шампиони - с 1004 точки станаха състезателите от СОУ “П.К. Яворов” - Чирпан с инструктор Мирослав Джуров от РС ПБС – Чирпан.  Сребърните медали с 961 точки завоюваха  състезателите от VІ ОУ “Св. Никола” – Стара Загора, а трети с минимална разлика от две точки се класира отборът на СОУ “Екзарх Антим І” – Казанлък.  

Гл. инспектор Хаджиев връчи медали на победителите и материални награди всички участници. Шампионите от СОУ “П.К. Яворов”   ще представят областта на републиканското състезание, което ще се проведе през м.юни в Каварна през юни. 
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: