Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Делегации в Казанлък

 Кметът на френския град Грас се срещна с кмета на Казанлък
Казанлък. Кметът на Грас, Франция, Жан-Пиер Лелю пристигна в Казанлък, където се срещна с колегата си Стефан Дамянов, предаде кореспондент на радио “Фокус” – Велико Търново . Делегацията включва и представителите на местната власт във френския град: Андре Пике – общински съветник, Ален Спагарели – генерален директор на Общинските служби и Шарлот Петийон – Мис Грас 2008 година.

Към казанлъшкия си колега кметът на Грас се обърна с думите: „Всяка година възлагах на различни представители на нашия град да идват в Казанлък, след което с интерес слушах разказите им за вашата община. Това увеличаваше всеки път желанието ми да дойда и аз. Между нас се установи едно чувство на взаимна симпатия, което си пролича и при откриването на нашия Музей на парфюмерията в Грас, където своето място намери и роза центифолия. Бих искал да отбележа, че розата ни сближава още повече”. Казанлъшкият градоначалник благодари и подари на френските си гости ликьор от рози и други символи на Казанлък. На кмета на Грас той подари и плакет на Община Казанлък.
След срещата делегацията се отправи към казанлъшкото село Хаджи Димитрово, за да посети розовата дестилерия.

Делегация от Румъния пристигна в Казанлък
Казанлък. Делегация от Румъния пристигна в Казанлък по повод 41-вия празник на розата, предаде кореспондентът на радио “Фокус” – Велико Търново . Гостите са от град Търговище. Това са: кметът Габриел Борига, преподавателят по Етномузикология Мария Туфеану, представители на общинска администрация и международни отношения. Казанлъшкият кмет Стефан Дамянов и румънският му колега Габриел Борига обсъдиха възможностите двете общини да работят в областта на образованието, културата, туризма и бизнеса.
Освен с делегацията от Румъния, Дамянов се срещна и с представители на Асоциацията „Хирошима-България”, водена от председателя й Ко Имамура.
Вчера в Казанлък пристигнаха представителите на местната власт на побратимените на Казанлък градове: Толияти, Русия; Верия, Гърция; Надканижа, Унгария и Кочани, Македония. Кметът разговаря с представителите на общинската администрация и общинските съвети в тези градове за различни възможности за по-нататъшно сътрудничество, като бяха набелязани и конкретни стъпки в различни сфери на културата, образованието, международните отношения, спорта, младежките дейности, обмен на бизнес делегации, разменни гостувания на деца и ученици.

 Деница ГЕОРГИЕВА Радио "Фокус" - Велико Търново

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: