Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Евгений Желев ще открие Филиал на спешна медицинска помощ в сeло Братя Даскалови

 с. Братя Даскалови. Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев ще открие в 11.00 ч. Филиал на спешна медицинска помощ в с. Братя Даскалови, област Стара Загора. Филиалът е 9-та структура към ЦСМП-Стара Загора освен досегашните в гр. Стара Загора, Казанлък, Раднево, Чирпан, Мъглиж, Гурково, Павел баня и Гълъбово.

До откриването на новия филиал на спешна медицинска помощ, населението в община Братя Даскалови беше обслужвано от Филиала в гр. Чирпан. Новият център ще предоставя здравни услуги на близо 10 500 жители от 23 села на общината. От тях 1548 са деца до 17 години, което съставлява 25% от населението на община Братя Даскалови.
Във връзка с добрата медицинска практика и качественото обслужване на населението в новия филиал за спешна медицинска помощ са разкрити допълнително 10 щатни бройки – 5-ма лекари и 5-ма медицински специалисти. Те ще осигуряват денонощни дежурства, с което значително се повишава качеството на предлаганите здравни услуги на жителите на община Братя Даскалови.
Във връзка с разкриването на филиала на спешна медицинска помощ в с. Братя Даскалови, Министерството на здравеопазването осигури финансови средства в размер на 110 000 лв. за извършване на строително-монтажни работи, осигуряване на медицинско оборудване и за обзавеждане. Филиалът разполага с нов реанимобил, оборудван с модерна диагностична апаратура и телекомуникационна система.

Радио "Фокус" - Велико Търново

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: