Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Трима казанлъчани са задържани за изнудване и още

 Трима казанлъчани са задържани за изнудване
На 05.06.2009 г. служители на сектор “Борба с организираната престъпност” при ОД МВР – Стара Загора са задържали Д.И. (25), Х.Т. (25) и Т.П. (26) и тримата от  Казанлък за изнудване и рекет.  Седмица по-рано, тримата мъже са изготвили и изпратили заплашително писмо (с букви, изрязани от вестник) до 47-годишен казанлъшки бизнесмен, с цел да го изнудят за сумата от 15 000 лв. През следващите дни лицата продължили да изпращат на тъжителя SMS-и, с които заплашвали него и семейството му. Определили му среща по пътя за вр. Шипка, където да подхвърли исканата сума на допълнително посочено от тях място.

При акция на сектор “Борба с организираната престъпност”, проведена под ръководството на Окръжна прокуратура, на 05.06.2009 г. Д.И., Х.Т. и Т.П. са задържани в гр. Казанлък. Тримата мъже не са криминално проявени, не са се познавали лично с тъжителя и не са имали с него неуредени взаимоотношения. По случая е образувано досъдебно производство. На тримата са повдигнати обвинения за извършени престъпления по чл. 214 във връзка с чл.213а от НК и са задържани за 72 часа. Работата по случая продължава.

Кражби
На  05.06.2009 г. около  12.30 ч.  в РПУ – Казанлък е получено съобщение, че около 9.30 ч. на същата дата неизвестно лице е извършило противозаконно отнемане на лек автомобил “Пежо 205”. Автомобилът е бил паркиран в стопански двор, западно от стадион "Севтополис" в Казанлък. Работата  по  случая  продължава .
            
Пътно транспортни произшествия
На  05.06.2009 г. около 23.00 ч. от Казанлък за Павел баня се е движел лек автомобил “БМВ 316”,  управляван от неправоспособния  Х.Х. (37) - с двойно гражданство, с адрес в Крумовград. На около 1 км от  разклона за с.Дунавци, общ.Казанлък, при движение с несъобразена с пътните условия скорост (при ограничена видимост) водачът изгубил управление над автомобила, който излязъл извън пътното платно и се ударил в крайпътно дърво. В резултат на удара, водачът  е загинал на място. По случая е образувано досъдебно производство.

На  06.06.2009 г. около 08.45 ч. в Казанлък по ул."Надканижа" в посока юг се е движел  лек  автомобил “Хонда Сивик”, управляван от 56-годишната Д.Д. от Казанлък. Поради движение с несъобразена скорост и отвличане на  вниманието, Д.Д. изгубила контрол над автомобила, който излязъл извън пътя и се ударил в стоманен стълб на уличното осветление. В резултат на удара жената е получила разкъсно-контузна рана на дясното коляно и хематом на главата. Настанена е за лечение в МБАЛ – Казанлък, без опасност за живота.ПР Казанлък.  

Други
На 05.06.2009 г. в 0.15 ч. в РПУ – Казанлък е получено съобщение за простреляно лице в местността "Блатото", в землището на с.Елхово, общ.Николаево. При извършения оглед е установено, че 28-годишен старозагорец, охраняващ царевичен масив, се е самопрострелял в дясното бедро с незаконна ловна пушка "Хакан" - 12 кал., турско производство. В резултат на прострелването, охранителят е починал. Работата по случая продължава.  
Бързо производство
На 04.06.2009 г. около 23.45 ч. на път І-6 полицейски екип е заловил Я.М. (56) от Павел баня да управлява лек автомобил “Опел Астра” от Павел баня към Казанлък, след употреба на алкохол, с концентрация - 1,99 промила. Я.М. е задържан за 24 часа и срещу него е образувано бързо производство. 

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: