Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 11.06.2009


 Разкрити престъпления
На 10.06.2009 г. за времето от 10.00 до 13.00ч. в Казанлък при съвместна проверка на  служители от икономическа полиция и EVN Bulgaria е установено, че в хотелски и търговски обект в Казанлък е извършено неправомерно въздействие върху електромерите с цел непълното отчитане на потребената ел. енергия. Образувани са досъдебни производства за престъпления по чл. 234в НК. Работата по случая продължава.
          
Пътно транспортни произшествия
На 10.06.2009 г. около 10.25 ч. в с.Александрово, общ.Павел баня по пл. “Първи май” в посока югозапад се е движел лек автомобил “Фолксваген Голф”,  управляван от И.Д. (36) от Казанлък.  От южния край на обрасъл дървета и храсти разделителен остров, в платното за насрещно движение отляво на автомобила внезапно навлязъл велосипед, управляван от 70-годишна жена от Александрово. Велосипедът се ударил в предна лява гума и калника на лекия автомобил и жената паднала на предното му панорамно стъкло. В резултат на удара, велосипедистката е получила множество травми и е откарана с опасност за живота в МБАЛ – Казанлък, където по-късно е починала. При извършената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на водача. По случая е образувано досъдебно производство.

На 10.06.2009 г. около 19.55 ч. в Казанлък по ул."Св.Св.Кирил и Методий" в посока запад се е движел лек автомобил “Крайслер Круизер”, управляван от неустановен водач. На  кръстовището на ул."Чудомир","Орешака" и "Шипченска епопея", при движение с несъобразена скорост, не пропуснал предприелият пресичане по пешеходна пътека тип "зебра"  81-годишен казанлъчанин и го ударил. В резултат на удара, пешеходецът е получил комоцио, контузно-охлузни рани по главата, хематом на дясно око и наранявания по ръцете. Настанен е за наблюдение в МБАЛ – Казанлък, с опасност за живота. След катастрофата, водачът напуснал местопроизшествието. Работата по установяването и издирването му продължава. По случая е образувано досъдебно производство.

През периода 01.01-31.05. 2009 г. на територията, обслужвана от ОД МВР – Стара Загора са регистрирани 896 пътно-транспортни произшествия (736 леки и 160 тежки), при които са загинали 25 и са ранени 223 човека. В сравнение със същия период на миналата година тежките ПТП са по-малко с 29, убитите - с 2 и ранените - с 39.
За петте месеца в областта са станали 10 пътни инцидента с велосипедисти (с един загинал и 9 пострадали). Произшествията с участието на пешеходци през периода са 39 и при тях са загинали 4 човека, а 37 са били ранени.
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: