Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Местни избори 2007-Казанлък-жалби безкрай...

Административният съд в Стара Загора образува административно дело по депозираните7 жалби от партии, коалиции и един независим кандидат за общински съветник, участвали на местните избори в община Казанлък.

Със 7-те жалби се оспорват изборите за общински съветници в общината. Жалбоподателите са ДПС, Национално Движение “Национален идеал за единство”, коалиция Социалдемократи”, партиите “Ред,  законност и справедливост”, НДСВ , “Новото време” и Цветана Пискова- кандидат за общински съветник. В жалбите се настоява за отмяна на решенето на ОИК-Казанлък от 29-ти октомври за избор на общински съветници за мандат 2007- 2011 година . Решението на ОИК е определено от жалбоподателите като незаконосъобразно.. Те настояват избора за съветници да се обяви за недействителен , а решението на ОИК-Казанлък от 30-ти октомври относно връчването на удостоверения на избраните за съветници, като изборът на съветници –се обяви за недействителен. В 7-те жалби се настоява и за ръчно преброяване на всички бюлетини за избор на местни органи на властта от 87-те секции на територията на община Казанлък .

Близо 200 страници съдържат като доказателствен материал мотивите в жалбите на 7-те партийни представители. В тях се посочват констатирани нарушения в изборния ден, които опорочават получените резултати. Сред тях са: допуснати грешки в протоколите на СИК, нарушаване на член. 80 и ал. 2 и 4 от Закона за местните избори, в частта нарушаване тайната на вота, неправилно поставени отметки, както и наличие на знаци, които разкриват самоличността на избирателите . Жалбоподателите сезират Административния съд и за констатирани несъответствия между броя на действителните и недействителни бюлетини в протоколите на СИК, както и в направените препис-извлечения за застъпниците и партиите. Сред останалите опорочаващи изборните резултати според подалите жалбите в съда, са констатации занаправените поправки в протоколите на СИК,липсата на подписи от всички членовена комисиите, неизрядно попълнени протоколи. На база предоставения доказателствен материал,Административният съд в Стара Загора обедини седемте жалби и образува административно дело под № 459.

В тридневен срок от разпореждането на Административиня съд ОИК-Казанлък трябва да представи : заверени копия на Решението за избор на общински съветници, Протоколите от всички Секционни избирателни комисии и Обобщеният протокол за избор на общински съветници. Кметът на Казанлък , /врид.кметът Иван Кирев/ също в 3-дневен срок е длъжен да предостави на Административния съд всички подадени интегрални бюлетини и пликовете към тях за избор на общински съветници. Междвременно, друга жалба, подадена от д-р Илия Вандов, в качеството му на председател на Инициативния комитет за издигане кандидатурата на Стефан Дамянов за независим кмет на Казанлък, бе оставена без уважение отЦИКМИ. В жалбата си Вандов настоява за отмяна на решение номер 168 на ОИК - Казанлък от 30-ти октомври, на основание, посочено в чл.22, ал. 2-ра в ЗМИ. Обжалваното решение на Комисията е във връзка с датата за връчване на удостоверенията на избраните общински съветници и кметове. Жалбоподателят определя това решение на ОИК като неоснователно, нецелесъобразно и незаконосъобразно. Според него, новоизбраните кметове и местни старейшини ще получат тържествено документите за избора си на церемония на 7-ми ноември .Деляна Бобева Дарик радио 3 ноември 2007 

Деляна Бобева www.dariknews.bg 

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: