Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 21.06.2009

 Тринадесет лица са задържани с наркотици на техно-парти в Стара Загора  

На 20/21.06.2009 г. при осъществяване охрана на организирано масово мероприятие – техно-парти в старозагорска дискотека, служители на РПУ – Стара Загора са установили и заловили 13 лица, от които са иззети различни по вид и количества наркотични вещества.


От 23-годишната А.В. от Сливен е иззета полиетиленова торбичка с 15,95 грама суха растителна маса, която при направения полеви наркотест е реагирала на марихуана. Растителна маса, реагираща на марихуана е намерена у 18-годишния М.К. от Димитровград. От 22-годишния А.В. от гр. Раковски е иззета саморъчно свита цигара, а от 28-годишния му брат И.В. - пакетче с растителна маса. При направеният полеви наркотест съдържанието на цигарата и пакетчето е реагирало на марихуана. По една цигара, реагираща на марихуана са намерени и иззети и от О.И. (29) от Стара Загора и Д.Л. (20) от с. Радуил, общ.Самоков, а още две саморъчно свити цигари – от 14-годишен софиянец.  

При извършен обиск на Р.С. (21) от с. Шишманци, общ. Раковски е иззета полиетиленова торбичка с бяло, прахообразно вещество, което при полевия тест е  реагирало на амфетамин. Бяло прахообразно вещество (реагиращо на амфетамин) в полиетиленова торбичка е намерено и у 20-годишния Р.П. от Казанлък. От 19-годишния А.И. от Русе е иззето хартиено пакетче с бяло, прахообразно вещество, което също реагирало на амфетамин. Две полиетиленови торбички с бяло, прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин са иззети от 16-годишен младеж от София. Полиетиленова торбичка с розова таблетка   е открита и иззета от Х.Г. (25) от с. Богомилово, общ. Стара Загора. Таблетка и половина – розови на цвят са намерени и иззети от 20-годишен младеж от Варна. При направения полеви наркотест таблетките са реагирали на амфетамин.

Тринадесетте лица са задържани за 24 часа. По случаите са образувани досъдебни производства.


Пътнотранспортно проузшествие
На 19.06.2009 г. около 20.20 ч. в Мъглиж, по ул."Гео Милев" в посока изток се е движел лек автомобил “Фолксваген Пасат”, управляван от неправоспособния Н.К.  (21) от с. Ветрен, общ. Мъглиж. При движение с несъобразена скорост, до дом №16 ударил движещата се по тротоара 85-годишна жена от Мъглиж, която загинала на място. При инцидента е пострадала и втора пешеходка – 77-годишна жена от Мъглиж, на която е оказана амбулаторна медицинска помощ на място от екип на ФСМП. След като ударил двете жени, “Фолксваген”-ът нанесъл и материални щети на паркиран на ул."Гео Милев" лек автомобил “Опел Астра”. На водача е взета кръв за химически анализ. По случая е образувано досъдебно производство.

На 20.06.2009 г. около 07.00 ч. по път І-6 от Казанлък за Калофер се е движел лек автомобил “Пежо 205”, управляван от 27-годишната Д. И. от Велико Търново. На моста на река Лешница, поради неспазване на необходимата дистанция, застинал и ударил намаляващия скоростта лек автомобил “Пежо 205”, управляван от С.М. (22) от Русе. В следствие на удара, автомобилът с русенска регистрация, напуснал пътното платно и се преобърнал. Возещите се в него две момичета от Русе (на 21 и 22 г.) са прегледани във ФСМП, и са освободени без наранявания. При извършената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на водачите. И в двата автомобила са ползвани обезопасителни колани. По случая работи РПУ – Казанлък.

Бързо производство
На 21.06.2009г. около 5.00 ч. в Казанлък на бул. “23 пехотен шипченски полк” полицейски екип е заловил П.И. (32) от Златица да управлява лек автомобил “Фолксваген Голф” след употреба на алкохол, с концентрация – 1.78 промила. По случая е образувано бързо производство. 

Кражба
На 20.06.2009 г. в 20.20 ч. в РПУ – Казанлък е получено съобщение, че на път ІІ-56 между гр.Шипка и с.Голямо Дряново, общ.Казанлък е намерен лек автомобил “ВАЗ 2107” " без рег.табели.  По данни на собственика, автомобилът е бил отнет на същата дата от гр. Шипка.  На превозното средство са нанесени материални щети. По случая е образувано досъдебно производство.

Злополука
На 19.06.2009 г. в 08.30 ч. в Полицейски участък - Гурково е получено съобщение за възникнала трудова злополука. При извършената проверка на място е установено, че строителните работници С.И. (39) от Николаево и И.С. (25) от Гурково, при извършване на ремонтни дейности на строителен обект в гр. Гурково са паднали от дървено скеле. При инцидента С.И. е получил счупване на дясната ръка и е настанен е за лечение в МБАЛ – Казанлък, без опасност за живота. Вторият мъж е получил охлузни рани и му е оказана амбулаторна медицинска помощ.  По случая е образувано досъдебно производство.   

Други
На 19.06.2009 г. в 18.45 ч. в РПУ – Казанлък е получено съобщение за счупена статуя в фонтан намиращ се в центъра на с.Ветрен, общ. Мъглиж. При извършения оглед е установено, че за времето от 17.40 до 18.40 ч. неизвестно лице е счупило средната декоративна част на фонтана – бетонен постамент със статуя с обща височина около 2,5 м. Щети в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: