Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 09.07.2009

  Пожарът в товарен автомобил и горски фонд по пътя Стара Загора – Казанлък е ликвидиран. На 09.07.2009 г. около 11.40ч. на тел.160 е получено съобщение за пожар в товарен автомобил “Нисан”, презовзващ слама по път І-5 Казанлък – Стара Загора, в района на с. Ягода, общ. Мъглиж.

При извършената проверка на място е установено, че на разстояние около 500 м от запаления автомобил е изпадала горяща слама, от която пожарът се е прехвърлил низово в горски фонд  – акациева гора и е обхванал площ около 5-6 дка. Незабавно са организирани гасителни действия, под пръководството областната пожарна, с участието на огнеборци от РС ПБС -  Стара Загора и Казанлък с два противопожарни автомобила; екип на Дирекция “Гражданска защита” с един автомобил и специален автомобилза гасене на горски пожари от Горско стопанство – Мъглиж. С патрулни екипи на полицията движението в района е отцепено за около час  за осигуряване на пожарогасенето. Пожарът е ликвидиран в 13.00 ч. Тъй като се е развил низово, няма нанесени щети на горския фонд - унищожени са  6 дка сухи треви и храсти, както и запаленият автомобил. Предполага се, че пожарът е причинен от техническа неизправност на превозното средство.  Продължават действията по разчистване на пътя, като движението по направление Стара Загора – Казанлък е възстановено, при контрол страна на  полицията.  

 

 

******************************** 

Разкрити престъпления
При съвместна акция на криминалисти от Казанлък и Русе са задържани извършителите на серия домови кражби. Първата от кражбите е регистрирана на 15.06.2009 г. Неизвестно лице, чрез взломяване на входната врата, проникнало в частен дом в Казанлък и извършило кражба на цифров фотоапарат и МР4 Player. Две седмици по-късно, от апартамент в казанлъшкия кв. “Изток” е извършена друга взломна кражба - на 350 лв., 100 евро, два златни  пръстена, фотоапарат и видеокамера. На 07.07.2009 г. отново от жилище в кв.”Изток” са откраднати на фотоапарат "Олимпус", мобилен телефон "Сони Ериксон", ръчен часовник, две златни брачни халки, чифт дамски обици и три златни колиета. При проведените съвместни оперативно-издирвателни мероприятия на РПУ – Казанлък и ОД МВР – Русе е установено, че кражбите са извършени от Б.Г. (54) и К.В. (34) – и двамата от Русе. Лицата са многократно осъждани и са изтърпявали наказания лишаване от свобода за кражби. В Казанлък двамата са действали през деня – във времето от 10.00-11.30 ч. - докато собствениците на жилищата са на работа. Прониквали са в апартаментите чрез взломяване секретните патрони на входните врати и са отнемали златни и сребърни накити, цифрови фотоапарати, видeо камери, пари и други компактни вещи. При проведените претърсвания в жилищата им, на територията, обслужвана от ОД на МВР  - Русе са намерени и иззети голяма част от вещите, предмет на престъпленията. К.В. е задържан за 24 часа, а Б.Г. – за 72 часа.  Работата по установяване и документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.

Кражба
На 08.07.2009 г. в 09.30 ч. в РПУ – Казанлък е получено съобщение, че неизвестно лице е проникнало в двора на частна вила в с.Средногорово, общ.Казанлък и извършило кражба на потапяща се водна помпа, на стойност - 530 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

Пожар     
На 08.07.2009 г. в 2.25 ч. в РС ПБС – Казанлък е получено съобщение за пожар в питейно заведение (полумасивна постройка) на бул. “Розова долина”. В гасителните действия са участвали десет огнеборци от РС ПБС  - Казанлък  с два противопожарни автомобила. Унищожени са 30 кв.м. кухненски блок. Помещението за клиенти е спасено. Пожарът е ликвидиран в 2.40 ч. При извършения оглед е установено, че пожарът е възникнал в кухненския блок на ресторанта. Причините за възникването му са в процес на изясняване, предполага се че е причинен от техническа неизправност в газова бутилка. По случая е образувано досъдебно производство.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте:


loading...