Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

За по-малко от денонощие криминалисти от Стара Загора и Казанлък разкриха убийство на 36-годишен мъж

 

За по-малко от денонощие криминалисти от Стара Загора и Казанлък разкриха убийство на 36-годишен мъж от Мъглиж
На 10.07.09 г. в 10.00 ч. в Полицейски участък – Мъглиж е получено съобщение от гражданин, че в напоителен канал, преминаващ южно гр.Мъглиж е намерен труп на удавен човек. Извършен е оглед,  при който по главата и тялото на мъртвия мъж (с неустановена самоличност) са открити множество рани, нанесени с твърд предмет. Незабавно са организирани  комплексни оперативно-издирвателни мероприятия, с участието на криминалисти от ОД МВР, РПУ – Казанлък и Полицейски участък – Мъглиж. В хода на разследването е установено, че убитият е И.Г. (36) от Мъглиж. През нощта на 10/11.07.2009 г. са задържани Д.Х. (18) от Мъглиж, К.С. (18) от Казанлък и 17-годишен младеж от Мъглиж, които са извършили убийството по хулигански подбуди, след употреба на алхокол. Двамата пълнолетни са задържани с прокурорско постановление за 72 часа.
Работата по документиране на случая продължава.


Разкрити престъпления
На 11.07.2009 г. около 13.40 ч. в Казанлък на бул. “23 пехотен шипченски полк”  полицейски екип на РПУ е спрял за проверка лек автомобил “Опел Омега”, управляван от А.А. (41) от с. Енина. В джоба на водача, между носни кърпички е открит сгънат лист хартия, съдържащ около 0,6 грама жълто прахообразно вещество. При направения полеви наркотекст веществото е реагирало на амфетамин. А.А. е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Грабеж
На 14.07.2009 г. в 2.45 ч. в РПУ – Казанлък е получено съобщение от 47-годишна жена, че четвърт час по-рано на ул. “Тонзос” неизвестно лице й издърпало и отнело дамската чанта с 40 лв., лична карта и мобилен телефон "Моторола". По случая е образувано досъдебно производство.

Кражби
На 13.07.3009 г. в 18.30 ч. в Полицейски участък – Павел баня е получено съобщение за извършена кражба от вила в с.Виден, общ. Павел баня. При извършената проверка на място е установено, че неизвестно лице е проникнало във вилата през незатворен прозорец на първия етаж и извършило кражба на икони, въдици и макари и старинни оръжия - пушки и револвери, ножове, и др. Щети: в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

Автокасетофон Самсунг"  и  велосипед  "Доберман" са откраднати от частен дом в с. Черганово, общ. Казанлък. Съобщението за кражбата е постъпило в РПУ – Казанлък на 10.07.2009 г. Извършителят е проникнал в жилището през незаключена врата. По случая е образувано досъдебно производство.
 
Съобщение за кражба от частна вила е получено вчера в РПУ – Казанлък. За периода от 10.00 ч. на 03.07. до 09.00 ч. на 10.07.09 г. неизвестно лице, чрез взломяване  прозореца, проникнало във постройка в местността "Речица" в землището на гр.Шипка. Извършена е кражба на шест PVC-тръби, туристическа маса, два туристически стола, килим и брадва. По случая е образувано досъдебно производство.

На 09/10.07.09 г. в с.Змейово, общ. Стара Загора неизвестно лице е извършило кражба на лек автомобил “ВАЗ 2101”. По случая работи РПУ – Стара Загора.

Пътно транспортни произшествия
На 12.07.2009 г. около 19,45 ч. по път І-6 от Гурково за Мъглиж в посока изток се е движел лек автомобил “Рено”, управляван от 33-годишната К.Д. от Велико Търново. На около 300 м след  пътен възел с. Ветрен, общ.Мъглиж, при движение с несъобразена скорост по сигнализиран с пътни знаци участък в ремонт, жената изгубила управление над автомобила, който се  преобърнал. При извършената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на К.Д. Същата е използвала обезопасителен колан и не е получила сериозни травми при инцидента.  Оказана й е амбулаторна медицинска помощ на място. По случая работи РПУ – Казанлък.
 
На 12.07.2009 г. около 21,45 ч. по път І-6 от Павел баня за Казанлък в посока изток се е  движел лек автомобил ”Хонда Сивик”, собственост и управляван от Р.К. (31) от Казанлък.   Преди моста на  р.Габровница е бил заслепен от излизащ от черен път лек автомобил “Нисан Съни”, управляван от С.А. (46) от с. Скутаре, обл. Пловдив. Поради заслепяването, Р.К. не успял да спре, навлязъл в десния банкет и ударил спрелия на него автомобил. При извършената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на водачите. И в двата автомобила са използвани обезопасителни колани. При инцидента са нанесени само материални.

Други
На 14.07.09 г. в 14.10 ч. в Полицейски участък – Павел баня е получено съобщение от Държавно горско стопанство, че до хижа “Братан” в землището на с. Александрово са установени складирани 3,7 куб. м дърва за огрев, без контролни горски марки и документи, показващи произхода им. По случая е образувано досъдебно производство. 

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 10.01.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: