Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Откриване на Мобилен център по приемна грижа в община Павел баня

 На 8 септември 2009 г. от 10.30 ч. на Централният площад в Павел баня ще гостува Мобилен информационен център по приемна грижа. Инициативата се реализира със съдействието на Община Павел баня.

Социални работници от Областния център по приемна грижа /ОЦПГ/ от 10.30 до 13.00 часа ще бъдат на площада и ще информират гражданите за социалната услуга „приемна грижа”. За малките ще има обособен детски кът, където ще могат да рисуват, апликират и моделират с пластелин, докато социалните работници разговарят с родителите им.
Идеята на социалните работници за позициониране на Мобилен център по приемна грижа в пет от общините на Старозагорска област възниква за пръв път през лятото на 2009 г. Целта на специалистите от ОЦПГ е живият контакт с хората и прякото им информиране за същността на услугата „приемна грижа за деца”.
До момента Мобилният център по приемна грижа периодично присъства сред гражданите на Стара Загора, Казанлък, Чирпан и Гурково. Резултатът от директните срещи на социалните работници по приемна грижа с жителите е, че 7 двойки са проявили интерес да се включат в обучение по приемна грижа.

Очакванията и целите на Областния център по приемна грижа към Сдружение “Самаряни” относно откриването на информационните центрове през летния сезон са свързани с дългосрочно поставените задачи – да се намерят повече семейства за децата от старозагорските домове за деца, лишени от родителска грижа.

За проекта  “Приеми ме! “

www.samaritans.bg www.priemime.bg
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж