Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

“Знам и спазвам правилата”


 С Кампания “Знам и спазвам правилата” децата от Стара Загора дадоха пример за безупречно поведение на пътя.  Проявата стартира точно в 16.00 ч. вчера на площада пред община Стара Загора в рамките на Европейската седмица на мобилността – 16-22 септември.   Дъждът се респектира от ентусиазма на старозагорските деца, които изпълниха площада пред Общината за да покажат своите знания и умения и талант и да дадат пример на възрастните с отговорно поведение като участници в движението. Събитието, организирано, от Община Стара Загора, РПУ, Информационен център "Европа Директно", РИОКОЗ, Дарик радио МБЧК, Детска полицейска академия и Детски парламент бе открито от зам. кмета Мария Динева, секретаря на общината Николина Горова и началникът на Районното полицейското управление Станислав Станилов, които поздравиха участниците и им пожелаха да бъдат така отговорни на пътя и когато пораснат.       

Отбори от 7 старозагорски училища се включиха в състезанието по безопасно колоездене. 33 момчета и 2 момичета показаха отлично познаване на правилата на движение и зарадваха служителите от пътна полиция, които съдийстваха практическия етап, с умения за безопасно управление на велосипед. В третия етап, доброволците от Младежки червен кръст изпитаха знанията и практическите умения на състезателите за оказване на долекарска помощ на пострадал при ПТП. Безспорен победител с 80 точки стана отборът на СОУ “Максим Горки”, който освен с отлични познания и умения, спечели симпатиите на всички  и с проявена колегиалност, като предостави велосипед на друг отбор, за да участва в състезанието. Три тима събраха по 75 точки и допълнителен изпит от пред БМЧК определи крайното класиране, в което отборът на 13 основно училище “Паисий Хилендарски” завоюва второто място, а състезателите от Първо основно училище “Г. Бакалов” станаха трети.  Освен наградите за победителите,  организаторите бяха осигурили светлоотразителни ленти, шапки и тишърти с мотото на състезанието за всички участници.

 63 деца от Стара Загора участваха  в конкурса за рисунка на асфалт, проведен под мотото “Знам и спазвам правилата” в парк “Пети октомври” и също получиха много награди. Първото място и специалната награда на Дарик радио бяха спечелени от Гергана Буюклиева от 13-то основно училище. Втора в конкурса се класира малката художничка Алина Радева от ОУ “Георги Райчев”, а третата награда завоюва Десислава Станиславова от Пето основно училище.

В облачния есенен ден, децата от Стара Загора изпълниха площада пред Община Стара Загора с цветове и настроение и дадоха пример на възрастните с активното си отношение към безопасността на движението.
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: