Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Река Мъглижка заляла пътя Стара Загора – Казанлък

Две реки в Казанлъшко превишиха нивото на водите си и излязоха от коритата си. От “Гражданска защита” заявиха, че няма опасност за населението в намиращите се в близост села.

Покачило се е нивото на река Лешница край село Голямо Дряново. Разширила е коритото си и река Гюрля край село Средногорово, минаваща в близост до село Горно Черковище и вливаща се в язовир Копринка. От “Гражданска защита” в Казанлък заявиха, че повишаването на нивото на двете реки не е опасно на този етап. Дежурният екип допълни, че нивото на язовир Копринка е повишено на 80 млн. м 3, но не е достигнало критичната си точка от 140 млн. м 3. “Като се има предвид, че водоемът бе почти празен, няма място за притеснение сега, когато вече трети ден вали дъжд”, заявиха от “Гражданска защита”. Те посочиха, че приходът на водата в секунда е 370 м 3.


Главният път Казанлък - Стара Загора е затворен за движение. Причината за това е прелялата тази нощ река Мъглижка. В следствие на заливането движението е пренасочено по обходен маршрут. От “Гражданска защита” не посочиха кога ще бъде отворен за преминаване на превозни средства главният път. Дежурният екип допълни, че 7 души са били евакуирани в село Малко Кадиево. Усложнена продължава да бъде обстановката в общините Гълъбово, Стара Загора и Раднево в следствие на проливните дъждове.

Река Мъглижка е заляла главния път от Стара Загора за Казанлък тази нощ. Движението е пренасочено по обходен маршрут.Обстановката в Старозагорска област продължава да се усложнява, в следствие на падналите обилни валежи. 7 души са били евакуирани от домовете им в село Малко Кадиево, съобщиха от Гражданска защита. Продължава бедственото положение в Раднево. Наводнени са 20 къщи и гаровият площад в града. За наводнени дворове и къщи съобщават кметовете на 9 села в община Раднево, Гълъбово и Стара Загора. На прохода Шипка дъждът е преминал в сняг. От натрупаната снежна покривка три ТИР-а са закъсали, но движението през прохода не е блокиран, уточниха от Гражданска защита.


Продължава критичното положение в Старозагорска област вследствие на падналите обилни дъждове. Най-засегнати са общините Раднево и Гълъбово. Заради придошлите води на река Мъглижка пътя за Казанлък остава затворен. Движението се извършва по обходен маршрут- през с.Ръжена, с.Кънчево, с.Розово.Продължава да вали обилен дъжд в Гълъбово , където са наводнени централните улици.Реката в с.Априлово е излязла от коритото си и има реална опасност от наводнение. 20 къщи и района на жп гарата в Раднево са все още наводнени. В с.Знаменосец наводнените къщи са 20 , в с.Любеново-10 ,а в Сърнево под вода са 79 двора . В момента заседава кризисния щаб на община Раднево.Седем души и две оперативни групи от “Гражданска защитна” с четири помпи работят по отводняването на засегнатите райони. Критично е положението в Община Павел баня, където заради скъсана дига на река Тъжа има опасност от наводнение в с Търничане. В района на с.Скобелево на река Габровница е паднал военен мост.Предприети са аврийно-спасителни дейности за отводняване на населените места в общината . В община Стара Загора има наводнени къщи и дворове в седем села. Наводнен е пътя за с.Михайлово и част от пътя Стара Загора –Димитровград . Община Опан е все още без телефонни връзки. Вода е заляла моста в с.Венец. В община Братя Даскалови продължава да прелива вода през преливника на язовир в землището на с.Съединение и в землището на с.Найденово. Рано тази сутрин са били изтеглени три закъсли тежкотоварни машини на прохода Шипка.

Гергана Пейчева www.dariknews.bg


 

 

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: