Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Live Zara Jazz 4


 В културния афиш по случай 5 октомври – празника на Стара Загора, от пръв поглед се откроява едно значително за всеки себеуважаващ се меломан събитие – концерта на изключителните джаз музиканти Пламен Карадонев – пиано, Венцислав Благоев – тромпет, Александър Леков – контрабас и Димитър Димитров – барабани.
Превъзходният пианист Пламен Карадонев е роден в Стара Загора. Завършва Музикалната академия в София, бил е пианист на Биг Бенда на БНР. Международната стипендия на Бъркли го отвежда в Бостън, САЩ, където и до днес живее и твори. Може би за него най-точно се изказва Брайън Мортън от Wire Magazine: "Малко композитори и изпълнители генерират звук, който е толкова индивидуален – без абсурдност или излишна ексцентричност".
Димитър Димитров завършва ударни инструменти в Музикалната академия, след което – магистратура по джаз барабани в Консерваторията Рихард Щраус в Мюнхен. От 1999 до 2003 е барабанист на Биг Бенда на БНР.
Едва 27-годишен, Александър Леков вече е свирил с някои от най-големите съвремени български джаз музиканти – Милчо Левиев, Христо Йоцов, Антони Дончев, Теодосий Спасов, Йълдъз Ибрахимова. Увлечението му по фънк музиката в тийнейджърските години го ориентира към контрабаса и бас китарата.
Тромпетистът Венцислав Благоев е бил ученик на проф. Петър Кърпаров – създателят на тромпетовата школа в България. След като завършва Музикалната академия в София, Венци става студент в Джаз Департамента на Консерваторията Брукнър в Линц, Австрия. 5 години е солист в Симфоничния оркестър на Българската армия, след което става лидер на Phantasialand Dixie Band – Кьолн, Германия. Изпълнявал с джаз, фолклорни и симфонични оркестри в Австрия, Германия, Франция, Гърция, Италия, Румъния, Белгия.На сцената е партнирал с имена като Аирто Морейра, Бирели Лагрен, Дидие Локууд, Антони Дончев, Любомир Денев.
Всеки любител на музиката, който се интересува от тайните на джаза и иска да се докосне до неговата магия, ще има възможност да посети безплатния майсторски клас по джаз импровизации – Free workshop. Желаещите да посвирят с музикантите от квартета ще имат възможност да се качат на сцената. Те ще могат да зададат своите въпроси на джазмените, както и да разберат къде се преподава импровизационна музика.
Free workshop започва в неделя, 4 октомври, от 15:00 ч. в Библиотека "Захарий Княжески", а малко по-късно, от 19:00 ч. е концерта на джазмените – в Драматичен театър "Гео Милев".

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: