Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Усложнената пътна обстановка, предизвикана от тировия трафик през прохода Шипка

Усложнената пътна обстановка, предизвикана от тировия трафик през прохода Шипка е основен проблем за общината през зимата


Габрово. Усложнената пътна обстановка, предизвикана от тировия трафик през прохода Шипка е основният проблем в община Габрово през зимния сезон, констатира днес Общинският съвет за сигурност и управление при кризи. Съветът беше структуриран със заповед на кмета на община Габрово Томислав Дончев. По време на заседанието беше уточнена нормативната рамка за бъдещата дейност на съвета и беше представена информация за готовността на населението и инфраструктурата за зимния сезон.

Проблемите с трафика през прохода Шипка ангажират наличната техника на фирмите, заети със снегопочистването в рамките на града, по общинските пътища извън него и по републиканската пътна мрежа. Поради това фирма Пътни строежи изпитва трудности при осъществяване на опесъчаването в поверените й маршрути. От Областно пътно управление подчертаха, че проходът е натоварен на 100 %, въпреки че пътят не е пригоден за това.


Общинската фирма Благоустрояване разполага с нужните инертни материали както и с 23 собствени машини за почистване на градската пътна мрежа, които са снабдени с непрекъсната радио и телефонна връзка.
Всички автомобили на Центъра за спешна медицинска помощ в Габрово са оборудвани и готови за обслужване на спешни адреси. Дружество Водоснабдяване и канализация е организирало денонощен телефон и денонощни дежурства на възловите си обекти.


В рамките на заседанието беше обобщено, че фирмите и институциите, които имат отношение към осигуряването на нормален живот и работа при зимни условия имат нужната подготовка за зимния сезон, където е необходимо са организирани денонощни дежурства. Беше направено и предложение за организиране на обучение, свързано с реални дадености в общината и евентуални кризисни ситуации.
Тъй като топлоподаването в Габрово е временно преустановено, заради повреда в основната горивна камера на котела, трите общински детски градини с централно топлоподаване са снабдени с нужните електрически уреди за отопление и за подържане на необходимата температура до нормализиране на топлоподаването.


По преценка на ръководството в трите общински училища, които са на централно тополоподаване, ще бъде създадена готовност за действие, съобразно атмосферните условия и температурите в помещенията, за намаление на часовете или временно преустановяване на занятията.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: