Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

На делегирани бюджети преминават две села от Община Казанлък

Две села от община Казанлък предстои в най-скоро време да преминат на делегирани бюджети, заяви на пресконференция кметът на града Стефан Дамянов.

По негови думи намерението е кметовете на селата и град Шипка да създадат свои обществени съвети, които да им помагат в пряката работа, и така да се въведе пряко управление в населените места. “Ще предложим на Общинския съвет общинските съветници, които се избират по партиен принцип, да поемат пряка отговорност за селата и кварталите на градовете. По този начин хората ще станат субект на управлението и всички ние ще работим за тях”, допълни Дамянов и продължи: ”Ще предложа пред Министерския съвет и Сдружението на Общините в България текстове, в които да се разширят възможностите за местно самоуправление”. Градоначалникът подчерта, че принципът на проектобюджета, който предстои да се изготви, ще бъде не да се събират по-големи данъци и
такси от населението в общината, а да бъдат привлечени външни инвеститори, което ще облекчи данъчните налози върху населението, без това да попречи на нуждите на общината.

 

 

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: