Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Казанлък с представител в националното ръководство на НДСН

     Общинският координатор на партия НДСВ и заместник кмет на Казанлък Юлиана Палазова, бе избрана за член на Националния съвет на партията. На форумът на царската партия, проведен в края на миналия месец, Палазова бе избрана и в 20-членния Политически съвет на партията.

   “От тази си позиция ще продължа да работя, както и до сега, за развитието на региона и на Казанлък в частност. Все още обаче длъжностите в Политическия съвет не са разпределени между членовете, което ще стане при първото му заседание.” – коментира в началото на тази седмица Юлиана Палазова.
В националния съвет областта е представена и от областният …. Данчо Данев и от директорът на СОУ “…” Донка Ангелова, съобщи още Палазова.
    Освен смяната на председателя на партията, на извънредния си конгрес НДСВ е гласувала и промени в устава си. Според думите на Палазова новият устав дава повече възможности за това инициативите и насоките в работата на партията да тръгват отдолу нагоре. Тя изрази и категоричната си подкрепа за новия председател на партията – Христина Христова, като припомни приносът й по отношение на инфраструкторни проекти, осъществени в общината по време на правителството на НДСВ, какъвто е и площад “Севтополис”. Очаква се в началото на работата си като председател на партията Христина Христова да се срещне на място с всички структури по места, съобщи още Палазова.
     Една от основните насоки в бъдещата работа на партията е по укрепване на местните структури и укрепване на партията като цяло. За доверието на избирателите НДСВ ще продължи да се бори, като отстоява един от основните си принципи – толерантен тон, който е в основата на либералните ценности на партията, са очертали като приоритет делегатите на конгреса.
    “В момента партията ни е в извънпарламентарна опозиция, което ще ни даде възможност да проверим, кои са истинските защитници на НДСВ като кауза и кои са хората с личен интерес към властта. Така партията ще може да се прочисти отвътре. Но е НДСВ трябва да остане като политически субект в България, защото в противен случай, страната ни ще загуби баланса в политиката, полезните идеи и добрите практики, които се доказаха с времето.” – коментира още Палазова, в отговор на въпросът – какво би загубила България, ако НДСВ изчезне от политическата сцена.

Радостина Байчева, в. Долина