Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Над 100 казанлъчани са се имунизирали против паротит

Само за ден над 100 казанлъшки жители са се имунизирали с комбинирана ваксина срещу морбили – паротит – рубеола след проведен разговор с д-р Катя Василева, главен експерт “Здравеопазване” в община Казанлък.

"Желаещите да се ваксинират бяха много като се има предвид, че кабинетът на 4-тия етаж в Медико-стоматологичен център "Казанлък" работеше в рамките на един ден и то от 10:00 часа до 15:00 часа”, допълни д-р Василева. Следващата ваксинация ще бъде на 29-ти този месец. Всеки работен ден до 14-ти декември обаче продължава безплатното поставяне на комбинираната ваксина в имунизационния кабинет на РИОКОЗ в Стара Загора, намиращ се на улица “Стефан Караджа” № 10 . Работното време на лекарите е от 9:00 до 12:00 часа и от 13:30 до 16:00 часа. “Имунизацията на младежи и девойки под 18 години ще се извършва само в присъствието на родител или писменото му съгласие”, напомнят от РИОКОЗ.
Кампанията за имунизиране с комбинирана ваксина срещу морбили – паротит – рубеола на лица от двата пола, родени в периода 1982 – 1992 година, с особен акцент на родените от 1982 до 1986 година, започна от 12-ти ноември тази година. “Общопрактикуващите лекари са уведомени за стартиращата кампания и могат да се включат в нея като насочват своите пациенти от посочените контингенти”, препоръчват от областната инспекция. През 1998 и 1999 година в Старозагорски регион е регистриран последният епидемичен взрив от паротит с по над 700 заболели, като през следващите години е наблюдаван рязък спад до единични случаи, сочи статистиката на РИОКОЗ.

 

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: