Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Коледен Live Zara Jazz


 Милица Гладнишка – вокал

Васил Спасов – пиано

Мартин Дойкин – контрабас

Венцислав Благоев – тромпет

Шестото издание на Live Zara Jazz е в навечерието на коледните празници и отново ще стопли душите ни с прекрасна музика, поднесена от класни джаз изпълнители.

Милица Гладнишка е родена през 1976 г. Тя е едновременно и певица, и актриса – през 2000 г. завършва актьорско майсторство за куклен театър в НАТФИЗ  ”Кръстьо Сарафов” и оперно пеене при Рени Пенкова. През 2004 г. заминава да учи джаз пеене в „Морли колидж”, Лондон. Следва майсторски клас при Вики Алмазиду и Милчо Левиев, концерти в БНР и Камерна зала „България”, изяви във Виена и Грац, Австрия. През 2007 г. се създава триото DMG. В момента по Jazz FM и БГ радио се въртят авторските й песни „До мен” и „Чужда сянка”, а през 2010-та ще излезе „Кецове” – нов български филм, в който Милица има скромна, но запомняща се роля, а песента към филма е дело на съвместната й работа с Кирил Добрев от „Булгара”. Наскоро я видяхме и на финала на телевизионното шоу „Dancing stars”, където взе участие в съчетанието на Орлин Павлов. Що се отнася до джаз сцената, Милица има удоволствието да пее с най-добрите ни джаз музиканти: Венци Благоев, Милчо Левиев,  Васил Спасов, Васил Пармаков, Любо Денев, Ангел Заберски-син, Румен Тосков, Мишо Йосифов, Росен Захариев, Митко Шанов, Еко, Мартин Дойкин, Атанас Попов, Митко Димитров, Стоян Янкулов, Петър Момчев. Любимите й композитори са Коул Портър и Дюк Елингтън. Милица се учи от Ела Фицджералд и Нат Кинг Кол.

Станалият традиция безплатен майсторски клас по джаз импровизации е два часа преди концерта, от 17:00 ч. На него всеки ще има възможност да се качи на сцената, да запознае лично и да посвири с джазмените.

Коледният Live Zara Jazz е в Библиотека Захарий Княжески на 23 декември, сряда, от 19:30 ч. Билети: 10 лв.
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: