Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Пенка Начева ще е новият шеф на РИОСВ - Стара Загора?

 Пенка Георгиева Начева е  получила най- висока оценка на проведения в Министерството на околната среда и водите в София конкурс за нов директор на РИОСВ -Стара Загора.

Това става ясно от протокол с резултатите от конкурса, с който „Дарик" разполага.  Според него, Начева, която е бивш директор на РИОСВ Стара Загора до началото на 2008-ма година, е получила оценка „5", с което се класира на първо място в надпреварата с останалите 5-тима кандидати. Конкурсът да нов директор се проведе в МОСВ в последния делови ден -30-ти декември на 2009-та година и на него се явиха: доскорошният директор на РИОСВ  инж. Нанчо Видев, омбудсманът на Казанлък Катя Киликчиева, както и двама  настоящи служители на РИОСВ-Стара Загора Милена Пенева и Борис Кършаков. В надпреварата  участва и друг бивш директор на РИОСВ от близкото минало Минчо Минчев. Според протокола с резултатите, Минчев е получил втора по големина оценка на журито- 4,28. С най- ниска оценка  в конкурса е Катя Киликчиева, която е била три мандата секретар на Общинската администрация на Казанлък, оръжеен инженер и настоящ обществен посредник на община Казанлък. Професионлната й биография  и компетентност  журито, председателствана от настоящия министър на околната среда и водите Нона Караджова е  оценило с оценка  2,36.

Всички  класирани са оценявани по петобалната система. Киликчиева определи препитването по документи като „проформа". Други участници в конкурса са категорични, че има драстично нарушаване на конкурсната процедура, тъй като самата министърка  няма право да е председател на изпитната конкурсна комисия, тъй като се явява и в качеството си на работодател. Досегашният директор на РИОСВ Нанчо Видев заяви, че готов да се състезава с всеки и да докаже професионалните си качества и предимства в един истински, нормален, проведен по правилата конкурс. Все още не е ясно дали  загубилите ще обжалват конкурсната процедура. Преди повече от месец и половината  екоминистърката  Нона Караджова  обави  конкурсна процедура за всички директори на РИОСВ в страната.  Не е ясно дали от началото на новата седмица МОСВ ще издаде заповед за назначаването на новия стар директор на РИОСВ в Стара Загора  или ще изчака 7-дневния срок за процедурата по евентуалното обжалване на резултатите.  Всичките 6-тимата участници в конкурса за директор на РИОСВ в Стара Загора са с отношение към институцията. Освен двамата настоящи служители на РИОСВ - Пенева и Кършаков и досегашният директор Нанчо Видев, Пенка Начева и Минчо Минчев също са били в различни периоди ръководители на службата, освободени по различни причини. Казанлъшкият представител в надпреварата Катя Киликчиева преди  три години имаше заповед за назначаване като директор на РИОСВ от министър Джевдет Чакъров, но часове преди да встъпи в длъжност бе о стопирано назначаването й. Подписка  от служителите на РИОСВ в защита на тогавашната шефка на службата Пенка Начева допълнително внесе напрежение в рокадата. Резултатите от конкурса и фаворитът на комисията, провела препитването в МОСВ не се пиремат еднозначно от представителите на екологични организации  и сдружения в Старозагорско, сред които „ Зелени Балкани" и „Екоцентър", както и от кметовете на РАО „Тракия".

Деляна Бобева dariknews.bg

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: