Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 26.01.2010


 Над 2000 случая на превишение на скоростта с над  31 км/ч са регистрирали стационарните радарни устройства в областта за 10 дни.

Нарушителите ще бъдат временно лишени от право да управляват МПС за срок от 1 до 3 месеца.

От 10 дни на на територията, обслужвана от ОД МВР – Стара Загора са приведени в действие стационарни радарни системи за контрол на скоростните режими. Устройствата са поставени на места с голяма концентрация на пътнотранспортни произшествия на път І-5 (Казанлък – Димитровград) и път ІІ-66 (Стара Загора-Нова Загора).

За 10-те дни от въвеждането им в Старозагорска област,  камерите с радар са регистрирали над 2000 нарушения на скоростните режими, при които водачите са управлявали МПС с превишение на скоростта от 31 км/ч над разрешената за конкретния пътен участък. От пътна полиция напомнят, че при това нарушение освен парична глоба, Законът за движение по пътищата предвижда и временно лишаване на водача от право да управлява МПС за срок от 1 до 3 месеца.

Камерите с радар са преносими и имат преценяващ компютър. Изображенията на снимките са черно-бели и на се виждат ясно водачът, номерът на автомобила, датата, часът и мястото на заснемането, както и скоростта, с която се е движел.  Камерата снима преминаващите МПС и в двете посоки.  
Кражби
На 23.01.2010 г. около 11.30 ч в РПУ – Казанлък е получено съобщение, че неизвестно лице, чрез взломяване на задно дясно странично стъкло, проникнало в таксиметров автомобил “Опел Зафира” и извършило кражба на 20 лв. Автомобилът е бил паркиран на ул. “Цар Иван Шишман”. По случая е образувано досъдебно производство.

На 24.01.2010 г. в  10.30 ч в РПУ – Казанлък е получено съобщение за извършена кражба от частен дом в с.Горно Сахране, общ.Павел баня. При извършения оглед е установено, че неизвестно лице, чрез взломяване на входната врата, проникнало в къща на ул. “В. Левски” в селото и извършило кражба на телевизор и радиокасетофон. По случая работи РПУ – Казанлък.
 
Други
На 24.01.2010 г. В 21.05 ч в РПУ – Казанлък е получено съобщение, че група неизвестни лица извършват опит за кражба на лек автомобил, паркиран на ул. “Илинден”. Изпратеният по сигнала полицейски екип на РПУ е открил автомобила “ВАЗ 2107” изоставен на ул. “Кенали”, със счупено стъкло на задна лява врата и скъсани кабели на контактния ключ. По случая работи РПУ – Казанлък.
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: