Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

319 работници и служители на половин работен ден ще получат компенсации

 Ще бъдат осигурени средства за всички работещи на половин работен ден на територията на Старозагорска област.Това стана ясно след заседание на Областния съвет за развитие на Стара Загора.

Постоянната комисия по заетост е извършила общо класиране на кандидатите за ползване на компенсации от работници и служители, за които е установено непълно работно време в икономическите сектори „Индустрия" и „Услуги". Общо 351 работници и служители, от 12 фирми в Областта, са подали декларации за класиране.

Заявленията на кандидатите са били оценени обективно от Съветите за сътрудничество, съобщи директорът на Бюрото по труда Георги Гьоков.

След проведеното обсъждане днес Комисията по заетостта класира и одобри 319 работници и служители, на които ще бъдат изплатени компенсации, в рамките на разпределените средства за област Стара Загора. Необходимите средства за изплащане на компенсации са в размер на 150 931 лв.

Досега неусвоени са 7 469 лв. от разпределения финансов ресурс за областта.

Участниците в заседанието саобсъдиха и Плана за действие, в изпълнение на мерките за активизиране на социалната политика и възстановяване на българската икономика до края на месец април 2010 г.

dariknews.bg

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: