Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 04.02.2010

Разкрити престъпления
Припомняме Ви, че при акция на старозагорските антимафиоти вчера бе иззета въздушна пушка, преработена в бойна. В 16.30  на ул. “Хр. Ботев”, източно от бул. “Св. Патриарх Евтимий” служителите на сектор “Борба с организираната престъпност” в Стара Загора заловиха  Р.П. (26) и А.К. (33) от Стара Загора. При претърсване на  лекия автомобил “Опел Корса”, с който двамата мъже се придвижвали, е  открита пушка ( 22 кал), преработена от въздушна в бойна. В 26-годишния  Р.П. е намерен и иззет и заглушител за пушката.


При претърсване в домовете на задържаните,  са намерени и иззети още две въздушни пушки, едната от които – преработена в бойна, оптически прицели и голямо количество бойни патрони -  22 калибър.

По случая е образувано досъдебно производство.

Двете лица са задържани за 24 часа и работата по изясняване и документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.

Въздушна пушка, преработена в бойна е иззета при акция на старозагорските антимафиоти вчера. В 16.30  на ул. “Хр. Ботев”, източно от бул. “Св. Патриарх Евтимий” служителите на сектор “Борба с организираната престъпност” в Стара Загора са заловили  Р.П. (26) и А.К. (33) от Стара Загора. При претърсване на  лекия автомобил “Опел Корса”, с който двамата мъже се придвижвали, е  открита пушка ( 22 кал), преработена от въздушна в бойна. В 26-годишния  Р.П. е намерен и иззет и заглушител за пушката. По случая е образувано досъдебно производство. Двете лица са задържани за 24 часа и работата по изясняване и документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.
         
Казанлъшките криминалисти са задържали 31 –годишен казанлъчанин, укрил 11 грама хероин в зарядно устройство за мобилен телефон. Около 9.20 ч вчера западно от кооперативния пазар на ул. “Славянска”, служители на сектор “Противодействие на престъпността” при РПУ – Казанлък  са извършили проверка на И.П. (31)от Казанлък, който се придвижвал с товарен автомобил “Мерцедес Спринтер”.  От 31-годишния мъж. е иззето зарядно устройство за мобилен телефон, в което е открит полиетиленов плик с около 11 грама кафяво прахообразно вещество. При направения полеви наркотест веществото е реагирало на хероин. И.П. е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Шофиране след употреба на алкохол
Бързо производство за управление на МПС, след употреба на алкохол с концентрация в кръвта над 1,2 промила е образувано срещу 31-годишния К.Г. от Казанлък. На 03.02.2010 г. мъжът е заловен от служители на РПУ – Казанлък да управлява лек автомобил “Опел Астра” по бул. “23 пехотен шипченски полк”  след употреба на алкохол с концентрация  - 1.71 промила.    
        
Пътно транспортни произшествия
12-годишен велосипедист пострада при пътен инцидент в Казанлък. На 03.02.2010 г. около 15.00 ч по ул. “Д-р Стамболски” в посока юг се е движел велосипед, управляван от 12-годишно момче от Казанлък. На кръстовището с ул. “Тракия” велосипедистът не спрял на пътен знак Б-2 (стоп) и отнел предимството на движещ се в посока запад лек автомобил с неустановена марка и модел, който ударил велосипеда и   напуснал местопроизшествието. В 16.30 ч момчето се е явило във ФСМП – Казанлък с болки в крака и корема. Оказана му е амбулаторна медицинска помощ. По случая работи РПУ – Казанлък.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: