Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Задържани са извършителите на три палежа на леки автомобили в Стара Загора

 Задържани са извършителите на три палежа на леки автомобили в Стара Загора

Това съобщи на проведения днес брифинг директора на ОД МВР – Стара Загора комисар Алекси Алексиев.

Той подчерта, че ръководството на ОД МВР отчита високата обществена чувствителност към тези деяния и че  служителите на полицията полагат съответните усилия да неутрализират престъпната дейност на лица, използващи този способ за разчистване на лични конфликти и неуредени отношения.  В раните часове на 4.02.2010 г. в Стара Загора бяха извършени два палежа на леки автомобили. С тях палежите на коли в града станаха 5 от началото на годината.  Съобщението за първия от вчерашните палежи е постъпило в оперативната дежурна част на РУ – Стара Загора в 1.10 ч. При извършения оглед е установено, че е опожарена предната част на лек автомобил “Хонда”, паркиран на ул. “Д. Наумов”. Около три часа по-късно, в града е запалена умишлено втора кола – “БМВ”, паркирана  на ул. “Княз Ал. Батенберг”. В резултат на пожара е унищожена предната част на “БМВ”-то и  са нанесени щети по задната броня и задния капак на паркиран в съседство лек автомобил “Опел Астра”.

Незабавно са организирани оперативно-издирвателни мероприятия и за броени часове криминалистите и антимафиотите от Стара Загора са установили извършителите на деянието - 22-годишния Г.И. и 26-годишния С.С. – и двамата от Стара Загора.  В дома на Г.И. в старозагорския кв. “Зора” са намерени и иззети около 40 грама бяло прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест е реагирало на амфетамин; около 10 грама суха растителна маса – реагираща на марихуана и електронна везна.  По-късно, в гориста местност край Старозагорски минерални бани е намерен, укрит от лицата, полиетиленов плик с около 500 грама прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин.  С постановление на Окръжна прокуратура на С.С. и Г.И. е взета мярка “Задържане за 72 часа” и е внесено искане за взимане на мярка за неотклонение “Задържане под стража”.  Вчера, в РУ е задържан  и 24-годишен старозагорец, в чието жилище са намерени и иззети 5 грама вещество - реагиращо на амфетамин и около 10 грама марихуана. В процес на документиране е съпричастността му към трети палеж на лек автомобил в Стара Загора  – извършен на 24.01. т.г.Образувани са досъдебни производства.
Работата по документиране престъпната дейност на лицата продължава.  

Пожар
На 04.02.2010 г. в 2.55 ч. в РС ПБС - Павел баня е получено съобщение за пожар в стопанска постройка в с. Търничене, общ. Павел баня. Пожарът е потушен от трима огнеборци с един противопожарни автомобила. При извършения оглед е установено, че са унищожени около 50 кв.м. покривна конструкция и около 300 бали сено. Спасени са къща и домашни животни. Причини и щети – в процес на изясняване. По случая работи РПУ – Казанлък. 

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: