Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Старозагорските пчелари с нова европейска програма от 2011г.

 На 10 февруари, когато църквата чества свети Харалампий - покровителят на пчеларите, Отец Йордан Карагеоргиев ще отслужи водосвет в храм "Свети Свети Козма и Дамян". Това съобщи в интервю за Дарик председателят на старозагорското пчеларско дружество „Липа" Тодор Иванов и допълни, че очаква на празника да присъстват повечето от пчеларите в района.

„Имаме повод да празнуваме, тъй като за нас изминалата година беше много успешна.Това, с което можем да се похвалим е, че финализирахме тригодишната европейска програма, в която участвахме. Бяха усвоени значителни средства, имаше много кандидати по нея, а най - хубавото е,че сме одобрени за продължение и ще започнем отново да работим по нея през 2011 година", сподели Тодор Иванов. По думите му новата програма е с три пъти по-голям капацитет и с много повече финансов ресурс.

Пред Дарик Тодор Иванов коментира и оспорваните от смолянски пчелари изисквания на Закона за пчеларството от 2008 г, постоянните пчелини задължително да са оградени и да бъде поставена табелка на оградата с името на собственика, на фирмата, адрес, ЕГН, брой на пчелните семейства и регистрационен номер на пчелина.

„С приемането на закона за личните данни, отпадна изискването за изписване на ЕГН на табелката. В момента се изписва само регистрационният номер на пчелина", каза Тодор Иванов.Според него това е единственият начин да се идентифицира пчелина и съответно да се кандидатства по европейски програми.

Ина Танева  dariknews.bg

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: