Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Становище относно предлаганите мерки за полигон Змейово


 До

г-н Йордан Николов

Областен управител на

Област Стара Загора


Копие: медии

Уважаеми г-н Николов,

От името на гражданската инициатива „За чист въздух над Стара Загора” Ви информираме, че не приемаме мерките, предложени от министър Аню Ангелов за „повече прозрачност върху дейността на военния полигон Змейово”. Пет камери на площ от 80 кв. км, щатна длъжност за НПО в полигона и т.нар. „граждански достъп” до територията му за нас са мерки, които по-скоро имат за цел да прикрият истината затова, какво се извършва на Централния военен полигон, отколкото да осигурят тъй необходимата прозрачност по темата.

Ако МО иска да открие длъжност „връзки с обществеността” в щатното разписание на полигона, никой не може да попречи на тази инициатива. Ние от гражданския сектор, обаче, считаме че това е действие без никакъв полезен коефициент за обществеността на Стара Загора.

По наше убеждение гарантирането на строг граждански контрол на входа(вете) на полигона и забраната на неговата територия да се осъществяват търговски дейности на частни фирми, под каквато и да е било форма са адекватните публични мерки, които на първо време ще бъдат приети с доверие от обществеността на града.

Ние очакваме адекватни и бързи действия от изпълнителната власт за решаване на проблема и сме убедени, че държавата няма нужда да търси източниците на замърсяване, защото ГИ ЗНАЕ.

ИСКАМЕ СЪД ЗА ВИНОВНИЦИТЕ ЗА ЕКОЛОГИЧНИЯ ГЕНОЦИД!

ИСКАМЕ ЧИСТ ВЪЗДУХ ЗА НАШИТЕ ДЕЦА!

Ако гласът на гражданите остане за пореден път „глас в пустиня” ще стартираме масови съдебни искове за престъпно бездействие срещу държавата в лицето на нейните отговорни институции, а след това ще търсим СПРАВЕДЛИВОСТ и в съдилищата на ЕС.

Също така настояваме да се произнесете писмено в законноустановения срок по подадена от над 400 граждани декларация от 18 януари и поставените в нея искания. Същата Ви беше връчена пред медиите на 27 януари 2010 г.

Адрес за кореспонденция: Стара Загора, ул. Х. Д. Асенов 59, вх. Б, ап. 8

Лица за контакти:

Богдан Богданов- тел. 0886 666 050, bbogdanov@abv.bg

Ясен Куманов – тел. 0887 337 002

7 февруари 2010 г.

Гр. Стара Загора

Инициативна група

„За чист въздух в Стара Загора”
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: