Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 13.02.2010

 Издирван беглец от затвора е задържан при съвместна операция на полицаи от Сливен и Стара Загора. 29-годишният Д.С. от сливенското с. Сотиря е излежавал 20-годишна присъда  и има предишно бягство от местата за лишаване от свобода
    
На 11 февруари полицейски служител от областната дирекция в Сливен  разпознал на снимка в популярен сайт опасен рецидивист. 29-годишният Д.С. от сливенското с.Сотиря- познат на полицейския служител като извършител на   многобройни кражби и грабежи, бил регистриран със снимката си в сайт за запознанства.

  При извършената проверка е изяснено, че Д.С. е обявен за общодържавно издирване  на 10 декември м.г. като беглец от място за лишаване от свобода. От 21 декември 1999 г. той изтърпявал наказание 20 г. лишаване от свобода в Затвора в Бургас и на 9 декември  2009 г. не се върнал от временно прекъсване на наказанието.    

Криминалистите от ОД МВР – Сливен влезли във връзка и уподдържали контакт с избягалия затворник и така локализирали местонахождението му – жилище в старозагорския кв.”Три чучура”. При взаимодействие между служители от двете дирекции - в Сливен и в Стара Загора, е организирано наблюдение на адреса. Около 18.30 часа снощи криминалисти и служители на “Охранителна полиция” от областната дирекция и от районното управление в Стара Загора установили и задържали издирвания Д.С. докато влизал в жилището.  Той оказал съпротива  при задържането, а при направения личен обиск от него е  иззет газов пистолет с четири газови патрона в пълнителя.

Д.С. е извършител на множество престъпления – кражби, грабежи и бягство от местата за лишаване от свобода, за които срещу него са образувани 8 досъдебни производства в ОДМВР-Сливен, Стара Загора и ГПУ – Калотина и са приключени четири съдебни дела.  Към 20.30 часа снощи служители на областно звено “Охрана на съдебната власт”привели задържания в Затвора в Стара Загора.

Разкрити престъпления
На 17.01.2010 г. в 9.00 ч в РПУ – Казанлък е получено съобщение, че е взломена входната врата на храм “Успение Богородично” в с. Овощник, общ. Казанлък. При извършения оглед е установено, че за времето от 07.01. до 17.01.2010 г. неизвестно лице, чрез скъсване халката на катинар на входната врата, проникнало в храма и извършило кражба на около 80 лв. от метална кутия за дарения. По случая е образувано досъдебно производство и при проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че кражбата е извършена от 16-годишен младеж от с. Черганово. Работата по случая продължава.

На 12.02.2010 г. около 17.30 ч в РУ – Стара Загора е получено съобщение, че в района над градския стадион неизвестни лица са нанесли побой на 13-годишно момче от Стара Загора. Пострадалото момче е настанено в МБАЛ – Стара Загора с комоцио и контузно - разкъсна рана на главата, без опасност за живота. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че деянието е извършено от четирима непълнолетни – на 15 и 16 г. Работата по случая продължава.

Кражби
На 12.02.2010 г. в 08.15 ч в Казанлък е получено съобщение, че на 11/12.02.2010 г. неизвестно лице е влязло в двора на къща в с. Шейново и извършило кражба на 40 литров меден казан за варене на ракия, лула, капак и медна лозарска пръскачка от незаключена стопанска постройка. По случая е образувано досъдебно производство.
 
На 12.02.2010 г. около 19.05 ч. в РУ - Казанлък е получено съобщение за взломна  кражба от къща в с.Горно Сахране, общ. Казанлък. При извършения оглед е установено, че неизвестно лице чрез взломяване на входната врата, проникнало в къщата и извършило кражба на медна пръскачка, ъглошлайф, две медни тави с вместимост 20 л, две медни хлопки и около 10 м кабел. По случая е образувано досъдебно производство.
 
На 12.02.2010 г. в 08.25 ч в РУ – Казанлък е получено съобщение, че за времето от 6.02 до 12.02.2010 г. неизвестно лице е извършило кражба на пет акумулатора от три товарни  автомобила, паркирани в двора на бивш лагер в с. Крън, общ. Казанлък. По случая е образувано досъдебно производство.

Шофиране след употреба на алкохол
На 13.02.2010 г. около 01.40 ч на пл. “Севтополис” в Казанлък полицейски екип е заловил 34-годишния И.И. от Казанлък да управлява лек автомобил “Волво” след употреба на алкохол, с концентрация  - 1,74 промила. По случая е образувано бързо производство.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: