Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 18.02.2010

 40 пешеходци са санкционирани при акция на РУ – Стара Загора
За времето от 10.30 до 13.30 ч на 16 и 17.02.2010 г. в Стара Загора е проведена специализирана операция за осигуряване на безопасността на  движение и намаляване предпоставките за пътнотранспортни произшествия с пострадали хора.

Основен акцент на полицейската акция бе осъществяването на засилен контрол по спазване правилата на движение от страна на пешеходци и респектирането на агресивни водачи на МПС, които демонстративно нарушават ЗДП. През двата дни са проверени общо 182 МПС и 218 лица. Констатирани са 125 нарушения на Закона за движение по пътищата и 3 – на Закона за българските лични документи. Съставени са 27 акта за установени административни нарушения и са наложени 101 глоби по фиш. 40 са констатираните нарушения от страна на пешеходците, за които са съставени един акт за установено административно нарушение и 39 фиша.

Разкрити престъпления
Двама мъже са задържани за разпространение на наркотици в Казанлък. 30-годишният К.Т. от с. Крън и 34-годишният М.А. от Казанлък са заловени при проведената вчера акция на казанлъшките криминалисти. При последвалите  процесуални действия, в дома на К.Т. са намерени и иззети 8 полиетиленови пликчета с около 8 грама прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест е реагирало на кокаин, а от дома на М.А. са иззети незаконно притежавани боеприпаси - 45 патрона от различен калибър. Двамата мъже са задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: