Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 25.02.2010

 Разкрити престъпления
 Лекар е задържан при взимане на подкуп в Стара Загора. Акцията на сектор “Икономическа полиция” бе планирана и проведена, след като гражданин е подал сигнал в областната дирекция, че 42-годишният уролог Е.Г. му е поискал сумата от 650 лв. за да извърши оперативна интервенция на простатата на негов роднина. При предприетите незабавни оперативни и процесуални действия  под ръководството на Окръжна прокуратура, вчера медикът е задържан непосредствено след взимане на подкупа в болничното заведение, в което работи. У него е намерена и иззета сумата от 650 лв. Срещу Е.Г. е образувано досъдебно производство и е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 301 от НК. Работата по документиране на престъплението продължава.

 
На 24.02.2010 г. в РУ – Стара Загора  е получено съобщение от 31-годишен старозагорец,  че предната вечер в магазин “Кауфланд” неизвестно лице му е откраднало мъжка чантичка с лични документи, банкови карти, 1000 евро и 480 лева, поставени в количка за пазаруване. При проведените бързи оперативно-издирвателни мероприятия  е установено, че кражбата е извършена от 18-годишният А.К. от Стара Загора . С откраднатите пари, още същата вечер той си купил на старо лек автомобил “Нисан” и по-късно е задържан докато го управлявал, без да притежава правоспособност. Част от сумата, предмет на престъплението е  иззета от лицата, от които А.К. е закупил автомобила. АК. е осъждан 12 пъти като непълнолетен за кражби на територията на различни област. Задържан е за 24 часа. Срещу него е образувано досъдебно производство и му е съставен акт за управление на МПС без свидетелство за управление на МПС.  Работата по документирането на цялостната му престъпна дейност продължава.

В РУ – Стара Загора е получено съобщение, че на 10.02.2010 г. от частен дом на ул. “Витоша” е извършена кражба на дебитна карта със сума по сметката в размер на 4000 лв. Пин-кодът е бил изписан на листи залепен на картата и в периода от 10.02 до 18.02.2010 г. всички  налични пари по сметката са били изтеглени. При проведените оперативно -издирвателни мероприятия е установено, че кражбата е извършена от 17-годишен старозагорец.    По случая работи РПУ – Стара Загора.  

На 23.02.2010 г. полицейски екип на РУ е заловил  25-годишния Т.И. (25) от Стара Загора непосредствено след извърщване на взломна кражба от кафе-автомат на  ул. “Ген. Гурко”. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия  е установен и съучастникът му- Д.В. (22). Двамата са задържани и срещу Т.Д. е образувано бързо производство. В хода на разследането е документирана съпричастността на лицата към още три кражби на монети от кафе-автомати на територията на Стара Загора. Работата по изясняване на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.
 
На 24.02.2010 г. около 12.20 ч в РУ – Казанлък е получено съобщение, че във ФСМП е постъпила жена с травми след нанесен побой. При извършената проверка на място е установено,  че около 22.30 ч. на 22.02.2010 г. при възникнал скандал в с. Ветрен, общ Мъглиж,  П.А. (43) след употреба на алкохол е нанесъл побой на 30-годишната жена,  с която живеел на семейни начала, както и на двете й деца – 10-годишно момиче и 4-годишно момченце. В резултат на побоя момичето е получило разкъсно-контузна рана на главата и охлузвания на челото, носа и двете подбедрици, а  братчето му - травматични отоци и охлузвания на главата. На децата е оказана амбулаторна медицинска помощ, предоставена им е полицейска закрила и със съдействието на Отдела за закрила на детето са настанени в социално заведение. Майката е приета за лечение в МБАЛ – Стара Загора разкъсно-контузна рана на главата, комоцио и счупване на лявото бедро, без опасност за живота. П.А. е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Пътно транспортни произшествия
На 24.02.2010 г. около 17.00 ч в Стара Загора по бул. “Славянски” в посока запад се е движел лек автомобил “Пежо Партнер”, управляван от Т.В. (27) от Стара Загора. В района на магазин “Практис” поради несъобразена с интензивността на движението скорост, ударил пресичащия пътното платно 37-годишен старозагорец. В резултат на удара, пешеходецът е получил контузия на главата и му е оказана амбулаторна медицинска помощ.  При извършената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на водача. По случая работи РУ – Стара Загора.  
 
На 24.02.2010 г. около 12.15 ч по околовръстния път на Стара Загора в посока савевер се е  движел лек автомобил “Опел Вектра”, управляван от Д.И. (53) от с. Даскал Атанасово, общ. Раднево. След бензиностанция южно от пътен възел “Зора”,  предприел  завиване в обратна посока, без да пропусне насрещно движещия се  лек автомобил “Тойота”, който го ударил отдясно. В резултат на удара, Д.И. е получил счупване на дясната ключица и контузия на главата, без опасност за живота. Оказана му е амбулаторна медицинска помощ. При извършената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на водачите. По случая работи РУ – Стара Загора.

Други 
На 25.02.2010 г. в 11.40 ч в РУ – Казанлък е получено съобщение, че неизвестно лице е срязало с нож четирите гуми на товарен автомобил “Форд”. Автомобилът е бил паркиран в ЖК “Изток”. По случая е образувано досъдебно производство.

На 25.02.2010 г. в 14.30 ч в РУ – Казанлък е получено съобщение от кмета на с. Голямо Дряново за незаконна сеч на орехови трупи в землището на селото. При извършената проверка на място е установено, че за времето от 8.00ч. на 23.02.10 г. до 8.00ч. на 25.02.2010 неизвестно лице е извършила незаконна сеч на пет орехови дървета от масив, намиращ се в местността “Кайнаците” на около 2 км южно от селото. По случая работи РУ – Казанлък. 

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: