Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

73 килограма хероин са иззети при спецакция на сектор “Борба с организираната престъпност”...


 73 килограма хероин са иззети при спецакция на сектор “Борба с организираната престъпност” и ОДМВР – Стара Загора

Неутрализирането на организирана престъпна група за трафик на наркотици бе оповестена на пресконференция в която участваха окръжният прокурор на Стара Загора К. Тачев, директорът на ОДМВР – Стара Загора комисар А. Алексиев и началникът на сектор “Борба с организираната престъпност” – Стара Загора гл. инспектор К. Явашев.

Спецакцията бе проведена тази нощ от служители от сектор “Борба с организираната престъпност” – Стара Загора, ОДМВР –Стара Загора и ГДБОП, под ръководството на Старозагорска окръжна прокуратура.

След продължително наблюдение и разследване дейността на организирана престъпна група, занимаваща се с трафик на наркотици, около 02.30 ч тази нощ в района на гр. Шипка е задържан  П.Х.  (24) от с. Енина. От тайници и фабрични кухини в управлявания от него лек автомобил “Рено Еспейс” са иззети 117 пакета с прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест е реагирало на хероин.  

Половин час по-късно в района на град Гурково са задържани останалите участници от организираната престъпна група, действали на територията на Старозагорска област -  Я.Х. (45) и И.К. (27)  от с. Енина. В лекия автомобил “Фолксваген Пасат” с който лицата се придвижвали е открит празен тайник. По-късно Я.Х. е предал доброволно 29 пакета с хероин, укрити от него в частен дом в с. Горно изворово.

Общото тегло на иззетия наркотик е около 73  килограма и е било предназначено за трафик към страни от Западна Европа – обясни началникът на сектор БОП – Стара Загора, ст. инспектор Калин Явашев. Предстоят експертизи за установяване на чистотата и  стойността на наркотичното вещество

 Окръжният прокурор Константин Тачев заяви, че за три от лицата има безспорни доказателства, от които може да се направи обосновано предположение за извършено престъпление  по чл. 354а, ал.2 във вр. с ал. 1 – за държане и пренасяне на наркотици в особено големи размери, представляващо особено тежък случай. На лицата ще бъде повдигнато и обвинение и по чл. 321 от НК – за ръководене и участие в организирана престъпна група, създадена с цел -  трафик на наркотични вещества. Към момента основните трима участници в групата - Я.Х., П.Х. и И.К. са задържани за 24 часа. Ще бъде изготвено и внесено искане за взимане на мярка за неотклонение “Задържане под стража” – заяви ръководителят на обвинението в областта.

В хода на акцията са установени близки връзки на задържаните лица и в момента се извършват претърсвания и изземвания в домовете им в гр. Мъглиж, град Казанлък и село Енина. За изясняване съпричастността им  към престъпната дейност на групата в РУ –Казанлък за  24 часа са задържани лицата А.А. (41)  и М.В. (23) от с. Енина.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава.
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: