Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 08.03.2010


 Кражби
На 06.03.2010 г. в 9.05ч. в РУ – Казанлък  е получено съобщение  за кражба от частен дом в с. Хаджидимитрово, общ. Казанлък. При извършената проверка на място е установено, че неизвестно лице, чрез взломяване на входната врата, проникнало в къщата и извършило кражба на 300 лв. и  3 златни пръстена с общо тегло 10 грама. По случая е образувано досъдебно производство.
 
На 06.03.2010г. в 11.30 ч в РУ – Казанлък е получено съобщение за извършена кражба от частен дом на ул. “Братя Бъкстон”. При извършената проверка на място е установено, че неизвестно лице, е проникнало ви жилището чрез взломяване на входната врата. Щети – в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

На 05.03.2010 г. в 21.00 ч в РУ – Казанлък е получено съобщение за извършена взломна кражба от частен дом в с.Еедрево, общ.Николаево. При извършената проверка на място е установено, че неизвестно лице, чрез взломяване на три входни врати, проникнало в жилището и извършило кражба на телевизор и радиокасетофон. По случая е образувано досъдебно производство.
 
На 05.03.2010 г. в Полицейски участък - Мъглиж е получено съобщение, че за времето 21.00 ч. на 04.03. до 8.00 ч на 05.03.2010 г. в с.Зимница, неизвестно лице е извършило кражба на лек автомобил “ВАЗ 2121”, бял на цвят. По случая работи РПУ – Казанлък.
            
Бързи производства
На 04.03.2010 г. в землището на с.Змейово, общ. Стара Загора служители на горска стража са заловили Н.И. (56) с незаконно притежавана ловна пушка "ИЖ", 16 кал. и четири ловни патрона и К.Р. (35) от Казанлък - с незаконно притежавана ловна пушка “ИЖ", 12 кал. и ловен патрон.  Оръжията са иззети срещу лицата са образувани бързи производства.

Спортни  хулиганства
На 06.03.2010г. около 18.10 ч, близо час и половина след приключване на футболна среща между отборите на ПФК “Берое” и ПФК ЦСКА, в оперативната дежурна част на РУ – Стара Загора е получено съобщение за масово сбиване между групи привърженици на двата отбора в района на бензиностанция до автогарата в Стара Загора. Изпратените по сигнала екипи на РУ – Стара Загора са  установили участниците в инцидента: Т.В. (22), Ф.Г. (19) и две момчета на 16 и 17 г – четиримата от София; М.Т. (25), Й.З. (33) и Х.Н. (23) – от Стара Загора; 22-годишния Х.Н. от Димитровград и 18-годишния Т.Г. от Хасково. Всички са задържани за 24 часа. На седем от тях са съставени актове по реда на чл. 21 от Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия, по които в момента в РС се водят съдебни производства.

На 06.03.2010г., около 17.30 ч, след приключване на футболна среща между ПФК “Берое” и ПФК ЦСКА, в оперативната дежурна част на РУ – Стара Загора е получено съобщение от 34-годишен мъж от Сливен, че на кръстовището на бул. “Цар Симеон Велики” и ул. “Отец Паисий” е бил нападнат от група привърженици на ПФК“Берое” са му нанесли побой. В резултат на побоя потърпевшият е получил контузии и охлузвания по тялото и главата и загуба на съзнание. Непосредствено след инцидента, екип на РУ – Стара Загора е успял да задържи двама от извършителите – Б.М. (18) и А.Д. (18) и двамата от Стара Загора. Двамата са задържани за 24 часа. Срещу А.Д., който е наказван по закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия през 2007 г.,е образувано бързо производство. Работата по изясняване на случая продължава.

На 06.03.2010 г. в РУ – Стара Загора е получено съобщение от 24-годишен мъж от Русе, че около половин час след приключване на футболна среща между отборите на ПФК “Берое” и ПФК ЦСКА на ул. “Майор Кавалджиев” е бил нападнат от група лица, които му нанесли побой. Заявителят е съобщил, че в резултат на побоя е получил загуба на съзнание. Откаран е в ЦСМП, където му е оказана амбулаторна медицинска помощ, но е отказал хоспитализация. Работата по изясняване на случая продължава.

Полицията търси информация за автомобил, причинил тежко пътнотранспортно произшествие.
Инцидентът е станал по време но тържествената заря, послучай Националния празник на Р България.  На 03.03.2010 г. около 19.50 ч по първокласен път ІІ-66 в  посока запад се е движел велосипед, управляван от 44-годишен старозагорец. На околовръстния път преди кв. “К. Ганчев”,  на около 200 м след “Провими-Зара”, е блъснат от неустановено МПС (вероятно лек автомобил “Мерцедес”). Велосипедистът е паднал и останал на място, а автомобилът е продължил да влачи велосипеда още около 260 м. По данни на свидетели, на около 50 м преди пътния възел (детелината) в кв. “К. Ганчев”, водачът на автомобила спрял, откачил велосипеда, захвърлил го в канавка и продължил движението си в посока юг. В резултат на удара велосипедистът, който е бил с предпазна каска, е получил контузия на мозъка и е настанен за лечение в МБАЛ – Стара Загора, с опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.  Предполага се, че автомобилът, участвал в катастрофата е със счупено предно панорамно стъкло, фар и има други повреди по предната част.

Полицията умолява гражданите, които са станали свидетели на инцидента или имат информация за автомобила и водача, участвали в произшествието да се обадят на тел. 112 или 166.  Анонимността е гарантирана.
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: