Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Общо 10 години затвор за въоръжен грабеж

Състав на Окръжния съд в Стара Загора наложи общо 10 години затвор на трима мъже от Казанлък заради въоръжен грабеж на бизнесмена Николай Кратунов. Името на бизнесмена - председател на казанлъшката кооперация "РИК" нашумя преди време по скандалното дело "Бета - Червен бряг", свързано със суданската оръжейна сделка .


Грабежът бе извършен,след като мъжете причакаха бизнесмена пред жилището му, нахлуха в джипа му маскирани и с оръжие и го ограбиха в местност край Казанлък. Джипът е бил взет на лизинг и се е водел на името на кооперацията, а не лично на бизнесмена.

Младежите са знаели, че той обикновено се движи с големи суми. Според източници на Дарик, дядото на единия от тях е имал бизнес отношения с Кратунов.

Според казаното от подсъдимите в съдебната зала, бизнесменът е причакан пред жилището му в Казанлък. Тримата са го чакали около 2 часа. Когато паркира джипа “Хюндай” те нахълтват във возилото. Единият застава зад волана, другият опира пистолет в тила на бизнесмена.

Спират в местност край казанлъшкото село Средногорово. Там вземат намиращите се в джипа пари, мобилния телефон на бизнесмена, като не пропускат да вземат и парите, които се намират в джобовете му.

После изхвърлят телефона и маските в канал край Бузовград, а джипа изоставят край жп гарата в Казанлък.

И тримата бяха признати за виновни в отнемането на мобилния телефон, 9100 лева и 1866 щатски долара, като общата стойност на отнетото е 12 201 лева. Младежите бяха признати за виновни и в това,че са отнели противозаконно чуждо моторно- превозно средство със сила и заплахи.

Съдът наложи 4 години затвор на 22-годишния Харалан Дончев и го лиши от право да управлява моторно-превозно средство за срок от 1 година и 6 месеца.

21-годишния Добри Костов получи наказание от три години затвор при първоначален общ режим, а Минко Боянов – на 22 години също получи общо наказание от 3 години затвор, като бе признат за виновен и за незаконно държане на оръжие.

По делото не бяха разпитани призованите близо 40 свидетели, тъй като се стигна до съкратено съдебно производство. При подобна съдебна практика не се разпитват свидетели, а се ползват доказателствата, събрани по време на досъдебното производство, а подсъдимите се признават за виновни.

И тримата направиха пълни самопризнания и изразиха съжаление за случилото се. Единият похарчил откраднатите пари в казина и заведения, другият на морето, а третият - на разходка в Пловдив, стана ясно от самопризнанията им.

Светла Тенева www.dariknews.bg  

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:


Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: