Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 10.03.2010


 Грабеж
На 09.03.2010 г. в 19.50 ч в РУ – Казанлък е получено съобщение от 51-годишна жена, че минути по-рано е била нападната от две неизвестни лица във входа на жилищен блок в ЖК”Изток”. Единият от нападателите затиснал устата й и я съборил, а другият й отнел дамска чанта с 27 лв. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ – Казанлък.

Кражби
На 09.03.2010 г. в 7,45 ч в РУ – Казанлък е получено съобщение, че за времето от 20.00 ч на 08.03. до 07.30 ч. на 09.03.2010 г неизвестно лице, чрез взломяване на прозорец е проникнало в магазин за хранителни стоки в с. Ръжена, общ. Мъглиж и извършило кражба на 250 лв. По случая работи РПУ – Казанлък.
 
На 09.03.2010 г. в РУ – Казанлък е получено съобщение, че за времето от 12.30 ч на 08.03. до 14.00 ч  на 09.03.2010 г. неизвестно лице, чрез натиск с твърд предмет е отворило врата тераса и проникнало в частен дом на ул. “Хаджи Димитър”. От жилището е извършена кражба на преносим компютър, CD-DVD-плейър с две тонколони и радиокасетофон. По случая работи РПУ – Казанлък.

На  09.03.2010г. около 3.50 ч в РУ – Казанлък е получено съобщение, че неизвестно лице извършва опит за кражба от паркирани автомобили на бул. “23 пехотен шипченски полк”. Изпратеният по сигнала полицейски екип е заловил Д.Г. (43) от Казанлък в момент на извършване  на кражба от лек автомобил “Фиат Фиорино”. Д.Г. е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 08.03.2010 г. около 22.50 ч в РУ – Казанлък е получено съобщение, че за времето от 18.30 до 22.45 ч на същата дата неизвестно лице, чрез взломяване на входната врата, проникнало в частно гаражно помещение на ул. “Градинарска”. Оттам извършителят се прехвърлил на терасата  на съседен апартамент, чрез взломяване на врата се качил на последователно на втория и третия етаж и по данни на собственика извършил кражба на 20 000 лв. от метален шкаф. По случая работи РУ – Казанлък.
           
На 08.03.2010 г. около 22.55 ч в РУ – Казанлък е получено съобщение, че неизвестно лице, чрез взломяване на входната врата, на тераса, проникнало в частен дом на ул. “Пролет” и извършило кражба на неустановено количество златни накити. По случая е образувано досъдебно производство.
 
Пътно транспортни произшествия
На 09.03.2010г.  около 19.05 ч по път І-5 от с. Тулово към гр. Казанлък се е движел лек автомобил “Хюндай Х 100”, управляван от П. А. (27) от Бузовград. На около 500 м от бензиностанция “Петрол”, при движение с несъобразена скорост по заледена и неопесъчена настилка, водачът изгубил управление над автомобила, който навлязъл в лентата за насрещно движение и ударил движещият се в нея лек автомобил “Опел Корса”, управляван от турския гражданин Е.С. (49) , живущ в Казанлък. В резултат на удара, возещият се на предната дясна седалка в “Опел”-а 52-годишен гражданин на Р Турция, с адрес в Казанлък е получил охлузна рана на главата,  комоцио и кръвоизлив в ставната кухина на лява коленна става. Настанен е за лечение в МБАЛ – Казанлък, без опасност за живота. И в двата автомобила са ползвани обезопасителни колани. При извършената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на водачите. По случая работи РПУ – Казанлък.

На 08.03.2010 г. около 10.00 ч. по път І-6 от с.Долно Сахране, общ.Пвел баня за Казанлък се е движел лек автомобил “Хонда Акорд”, управляван от 30-годишната В.Л. от Павел баня. На около  500 м от разклона за с.Долно сахране при движение с несъобразена скорост по заснежено пътно платно, В.Л. изгубила управление над автомобила, който се завъртял на пътното платно и се ударил със задната си част в крайпътно дърво. В резултат на удара  возещият се на предната седалка М.Г. (39) от Павел баня  е получил  комоцио и охлузни рани по главата и му е оказана амбулаторна медицинска помощ. Возещото се на задната седалка 8-годишно момченце е получило фрактура на дясната  подбедрица и болки в корема. Откарано е в МБАЛ, където след хирургична операция му е отстранен далака и е оставено за лечение, с опасност за живота. Без опасност за живота е настанена в болницата за наблюдение и В.Л. - Взета й е кръв за химически анали. По случая работи РПУ – Казанлък.
 
На 08.03.2010 г. около 20.10 ч. по пат І- 6 ог гр. Гурково към Казанлък в посока запад се е  движел товарен автомобил “ДАФ”, с прикачено към него полуремарке, управляван от  А.П. (45) от Асеновград. До жп-прелеза на с.Дъбово, общ.Мъглиж, при движение с несъобразена с пътните  условия скорост, водачът изгубил управление над автомобила, който поднесъл и се ударил еластична ограда. При инцидента, движещият се зад него товарен автомобил “Рено”,  с прикачено полуремарке, управляван от турския гражданин Я.С. (35), поради неспазване на дистанция, се ударил в полуремаркито и влекача на катастрофиралия “ДАФ”. Нанесени са материални щети по двата автомобила. При извършената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на водачите. По случая е образувано досъдебно производство.
           
На 08.03.2010 г. около 8.10 ч. в района на Италианския мост за с. Змейово се е движел автобус “Мерцедес”, управляван от К.П. (51) от Стара Загора. При движение с несъобразена скорост в условията на снеговалеж и хлъзгава пътна настилка, водачът изгубил управление над автобуса, който се блъснал в долната част на бетонната стена на моста. В резултат на удара К.П. е получил фрактура на пет ребра и е настанен за лечение в МБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота.  Возещият се зад  него 63-годишен пътник е получил    разкъсна рана  на главата и му е оказана амбулаторна медицинска помощ. С оплакване за болки в гърдите е откарана в ЦСМП и возещата се в автобуса 66-годишна жена, на която също е оказана амбулаторна медицинска помощ. По случая работи РПУ – Стара Загора.
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: