Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 12.03.2010

 Разкрити престъпления
На  11.03.2010 г.  на  тел. 112  е  получено  съобщение, че пред хотел в центъра на Казанлък има лице, пострадало при нанесен побой. При извършената проверка на място е установено, че около 14.00 ч на същата дата на стълбищна площадка в хотела е възникнал скандал, при който 15-годишен младеж от с. Дунавци и 16-годишен младеж от с.Копринка са нанесли побой на 14-годишно момче от Мъглиж. В резултат на побоя пострадалото момче е получило комоцио и е настанено за лечение в МБАЛ – Казанлък, без опасност за живота. Двамата извършители са задържани за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата за изясняване на случая продължава РУ – Казанлък. 

На  11.03.2010 г.  в  17.35 ч в Полицейски участък - Гурково е получено съобщение за възникнал  скандал в питейно заведение, намиращо се на платен паркинг в южния край на   гр.Гурково. Изпратеният на място полицейски екип установил, че пред заведението е паркиран лек автомобил “Фиат Терма”, управляван от 41-годишен казанлъчанин. В близост до автомобила стоял  42-годишният Г.К. – също от Казанлък, във видимо нетрезво състояние. По данни на свидетели, пътуващият в автомобила С.К. (20) от Казанлък (син на Г.К.) е ударил шамар на служителка в заведението. Бащата и сина са отведени за изясняване на случая  Полицейски участък – Гурково, където С.К. ударил два пъти с глава единия от полицейските служители. Полицаят е получил наранявания в областта на лицето и му е оказана амбулаторна медицинска помощ. Г.К. и С.К. са задържани за 24 часа и по случая е образувано досъдебно производство.

Други

На  11.03.2010 г.  в  14.20 ч в Полицейски участък – Павел баня е получено съобщение от кмета на г. Горно Сахране, че неизвестно лице е отсякло осем ореха в местността “Пандаклъка” в землището на селото. При извършената проверка на място е установено, че са откраднати стволовете на дърветата – с различна дебелина. Щети – в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство и около 17.30 ч на същата дата в  тази връзка е извършена проверка в дърводелски цех, намилащ се в стопанския двор на с. Долно Сахране. В цеха са открити 4 орехови трупи, без поставена контролна горска марка и 3,5 куб. м обработени  заготовки  с  различни  размери  от  прясна  дървесина  - орех. Работата по случая продължава.
 
Пожар
На  11.03.2010 г. 2.55 ч на тел.112  е  получено съобщение  за  възникнал  пожар в къща на ул. “Христо  Смирненски”  в Казанлък. В гасителните действия са участвали осем огнеборци от РУ ПБС – Казанлък с два противопожарни автомобила и са употребени 22 тона вода.  Пожарът е локализиран в 3.25 и ликвидиран в 7.00 ч.  При извършения оглед е установено, че са унищожени част от покривна конструкция на къщата и покъщнината в три от стаите. Сградата е обитавани под наем от две жени – на 75 и на 67 години, които са своевременно изведени от помещенията и не са пострадали. Причините за възникване на пожара се изясняват -  предполага се, че е причинен от небрежност при боравене с открит огън. Щети – в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

Полицейски операции  
На  11.03.2010 г. за времето от  14.00 до 22.00 ч на територията, обслужвана от РУ – Казанлък е проведена специализирана полицейска операция за контрол върху безопасността на движението. При акцията са проверени 96 МПС и 142 лица и са съставени 12 акта за установени административни нарушения на Закона за движение по пътищата, а на 16 водачи са наложени глоби по фиш.
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: