Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Час на гражданите предлага НДСВ-Казанлък

Всяко заседание на Общинския съвет на Казанлък да започва с Час на гражданите .
 Това ще предложат официално като промяна в Правилника за работа на местния законодателен орган съветниците от НДСВ, след отчетно- изборния им форум на 22-ри март тази годна.

Това стана ясно по време на семинар, организират от фондация „Фридрих Науман" и Либералният институт за политически изследвания, проведен в града на розите.
Промяната, която официално ще предложат съветниците на НДСВ ще е без аналог до момента в местната законодателна практика и отношенията с гражданите, но позната и заимствана от опита в местното самоуправление на германските провинции.
Целта е дебатите в Съвета да са част от реалния дневен ред на гражданите и те самите реално и пряко да участват в работата на местното самоуправление и местната власт, с ясно разписани ангажименти и отговорности, обясниха участници в семинара.
Според Галин Георгиев, съветник от групата на НДСВ и член на местното политическо ръководство, част от укрепването на структурите на НДСВ по места и връщане доверието на хората в либералната кауза, трябва да бъде и отричането на 50% от политиката на партията до този момент и особено общата коалиция с ДПС.
По време на семинара бе съобщено, че в партията започват поредица от обучителни семинари, които трябва да подготвят банка „кадри" за участие в следващите местни избори.
Предстоящият идната година вот бе определен от Аспарух Панов- проект координатор на фондация „Фридрих Науман" за България и Македония като „ тест за обновление на НДСВ и възможността му за оцеляване".
Сред важните въпроси, по които обществото е редно да чуе и позицията на либералните формации, част от които е и НДСВ преди вота догодина, са въпросите за изборните администрации, промените ви изборното законодателство и изборно ли трябва да е областното ниво на управление.
В семинара на тема "Европейски измерения на местното самоуправление - опитът на германските провинции Саксония и Саксония -Анхалат" участваха представители на НДСВ от Стара Загора, Казанлък и Сливен.

Деляна Бобева dariknews.bg