Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

БСП застана в опозиция в Общинския съвет в Казанлък

На проведеното днес заседание на Общинския съвет в Казанлък, на което присъстваха 35 от 37-те общински съветника, бяха избрани председателите, заместник-председатели и членове на 10-те постоянни комисии.

За първи път бе сформирана 7-членна Комисия по правните въпроси с председател Николай Златанов, зам.-председател Живка Стоянова от "Атака" и членове: Николай Хаджиев, Петър Пепелешков, Иван Лапчев, Йонко Иванов и Халил Летифов. Предложената два пъти за зам.председател или член Ваня Андреева се отказа с мотива, че не може да има такава комисия, в която много малка част от членовете са юристи. Промяна настъпи и в Комисията по здравеопазване, социални дейности и трудова заетост, като за председател бе избран Емил Караниколов от ГЕРБ на мястото на Таня Буркова от БСП, която стана само член в състава на комисията. На председателското място на Дочка Богданова от БСП в Комисията по селско и горско стопанство застана Рюстем Кючук от ДПС, след като дамата се отказа от поста и зае членско място. Промени настъпиха и в Комисията по транспорта, комуникациите и информационното обслужване, сигурността, обществения и екологичния ред, от която от групата на БСП се отказа от поста зам.председател Деко Григоров и на негово място не избран Нено Влайков от ГЕРБ. Другите сформирани комисии в Общинския съвет в Казанлък са: Комисия по образование, култура и вероизповедания, Комисия по приватизация и разпореждане с общинска собственост, Комисия по европейските въпроси, международно сътрудничество и бизнессредата, Комисия по икономика, бюджет и финанси, Комисия по устройство на територията, инфраструктурата и строителството, Комисия по спорта, туризма и младежките дейности.


На провелото се второ събрание на Общинския съвет в Казанлък не бе избран заместник-председател. Предложението за отпадане на трета точка от дневния ред, а именно избор на длъжностното лице, бе направено от Петър Пепелешков от НДСВ от групата "Либерален алианс за Казанлък". В алианса влизат още двамата съветника от ДПС и тези от движение "Нашия град". По думите на Пепелешков заместник-председател е редно да бъде избран, след като Общинския съвет приеме новия си правилник. Така най-рано през месец февруари на следващата година Местният парламент ще има заместник на председателя си Иван Кьосев от партия ГЕРБ. Днес на второто заседание на Законодателния орган присъстваха 35 от общо 37-те общински съветника.

Общинските съветници от политическа партия БСП застанаха в опозиция при приемането на председатели, заместник-председатели и членове на 10-те постоянни комисии, които ще работят в настоящия мандат, стана ясно по време на второто заседание на Местния парламент .

"Няма единодушие и единомислие по изграждането на комисиите, като се има предвид, че нашата лична воля не е чута", заяви Васил Самарски – ръководител на групата общински съветници от БСП. Следващата стъпка, която предприе съветника, бе отказ на всички други общински съветници от групата, от председателските и заместник-председателските постове в постоянните комисии. "Отказваме се от тези постове, искаме само членски места", заяви Самарски. Желанието бе удовлетворено и се наложи промяна на проекто-решението. Така Дочка Богданова от БСП, която бе предложена за председател на Комисията по селско и горско стопанство, се оттегли и на нейно място бе избран Рюстем Кючук от ДПС. Напомням, че в деня на избор на председател на Общинския съвет, когато за такъв бе избран Иван Кьосев от ГЕРБ, Васил Самарски ясно заяви, че БСП ще бъде в опозиция. Така днес на заседанието на Местния парламент голяма част от гласовете на общинските съветници от групата на БСП, бяха "въздържал се".

 

 Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 24.01.2020


Автобусно разписание:Виж