Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 22.03.2010


 Кражби
На 21.03.2010 г. в 12.30 ч в Полицейски участък – Павел баня е получено съобщение за извършена кражба от частна вила на ул. “Раковски”. При извършената проверка на място е установено, че за времето от 22.12.2009 г. до 21.03.2010 г. неизвестно лице, чрез взломяване на метална врат, проникнало в избеното помещение на къщата и е извършило кражба 120-литрово буре с вино. Щети – в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

На 20.03.2010 г. в 8.30 ч. в РУ – Казанлък е получено съобщение за извършена кражба на акумулатор лек автомобил “ВАЗ 2101". Автомобилът е бил паркиран на бул. “23 пехотен шипченски полк” . На същата дата в управлението са заявени кражби на акумулатор от още два  леки автомобил “ВАЗ 2101”, паркиран на ул. “Д-р Баев” и “ВАЗ 31013”, паркиран в кв. “В. Левски”.   По случаите са образувани досъдебни производства.

Разкрити престъпления
Служители на Полицейски участък - Гурково са задържали извършителите на десет кражби от частни домове в с. Едрево. На 30.01.2010 г. в 12.35 ч в РУ – Казанлък е получено съобщение, че е взломен прозорец на къща в с. Едрево, общ. Николаево. При извършената проверка на място е установено, че неизвестно лице е взломило и три врати в жилището и е извършило кражба на авторадиокасетофон, радиочасовник, две емайлирани кофи за вода, тенджера и хранителни продукти. На 05.03.2010 г. е заявена втора кражба от частен дом в с.Едрево. Отново са взломени три входни врати, а от къщата са отнети телевизор и радиокасетофон.  Седмица по-късно е извършена още една кражба от къща в селото – на хранителни продукти, бормашина, ъглошлайф и 4 медни казана (с вместимост 12 и 15 литра). По случаите са образувани досъдебни производства и при проведените оперативно-издирвателни мероприятия служители на Полицейски участък - Гурково са установили, че кражбите са извършени от М.И. (31) от гр. Николаево, И.И. (26) и И.К. (20) от с. Едрево и Т.Г. (20) от с. Тулово, общ. Мъглиж.  В хода на разследването е документирана съпричастността на лицата към още седем кражби от частни домове в село Едрево. Престъпленията са извършени от началото на 2010 г., основно през нощта.  Четирите лица са прониквали чрез взлом в сезонно обитавани къщи, от които отнемали аудио-визуална, домакинска техника, метални предмети и хранителни продукти и зимнина. Предметите продавали, а храната консумирали – понякога на място. Голяма част от вещите, предмет на престъпленията са намерени и иззети. Работата по документиране на престъпната им дейност продължава.
 
24-годишен казанлъчанин е задържан за незаконно притежаване на оръжие и наркотици. Около 11.20 ч на 19.03.2010г. в землището на с. Бузовград служители на РУ – Казанлък са заловили  24-годишният Х.П. от Казанлък с незаконно притежаван пистолет кал. 7,65, неустановена марка със заличени номера и 54 боеприпаса. При извършената проверка е установено, че казанлъчанинът е отишъл в местността “Кариерата” край Бузовград, за да изпробва незаконно притежаваното от него късо бойно оръжие.  В хода на разследването, 25-годишният казанлъчанин е предал доброволно 6 полиетиленови пликчета с около 3 грама растителна маса, която при направения полеви наркотест е реагирала на марихуана. Х. П. е задържан за 24 часа и срещу него са образувани две досъдебни производства – за незаконно притежаване на оръжие и за притежаване на наркотици. Работата по случая продължава РУ – Казанлък.

Задържан е мъж, разбил три частни вили край гр. Шипка.  На 19.03.2010г. в РУ – Казанлък е получено съобщение за взломени вили в местността “Стара река” край гр. Шипка. При извършения оглед е установено, че за времето от 16.03. до  19.03.2010 г. неизвестно лице е  разбило с кирка три вилни постройки. По случая е образувано досъдебно производство и при незабавно организираните   оперативно-издирвателни мероприятия полицейски екип на РУ – Казанлък е заловил в близост до вилите 54-годишният В.К. – без постоянно местоживеене, у когото са намерени и иззети алуминиеви съдове, пепелник и кирка. В.К. е задържан за 24 часа. Работата по случая продължава.
Коментирайте първи тази статия
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж