Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 09.04.2010


 Разкрито и иззето оръжие, взривни материали и боеприпаси :
На 08.04.т.г. в 14.30 ч. в Районно управление на МВР Казанлък е получено съобщение от 78 годишен мъж от с. Енина, общ. Казанлък, за това че на около 300 м. южно от селото е открил пет снаряда – установено е, че се касае за четири 120 милиметрови артилерийски снаряди и един - 120 милиметров минохвъргачен снаряд, силно корозирали, без взриватели. Районът е отцепен и охраняван от служители на Районно управление на МВР Казанлък.
                     
Кражби :

На 07/08.04.т.г. неизвестно лице е откраднало двете странични огледала на лек автомобил БМВ «3204, със старозагорска регистрация, собственост на 37 годишен казанлъчанин, паркиран на ул. «Добруджа» № 50 в Казанлък. Работата по случая продължава от служители на Районно управление на МВР Казанлък.
                      
ПТП :

На 08.04.т.г. около 13.44 ч. по пътя Стара Загора – Казанлък, на разклона за Мъглиж, поради движение с несъобразена скорост в десен завой, самостоятелно катастрофира, удряйки се в еластичната ограда / мантинела/ и преобръщайки се на пътното платно, л.а. Опел «Корса», със старозагорска регистрация, управляван от 54 год. Ш.С. от Казанлък. От ПТП са пострадали : 46 годишната Л.О. от Казанлък / получава фрактура от пето до девето ребра вдясно и две ребра в ляво, кръвоизлив на черен дроб и спукан далак, оставена за лечение в МБАЛ Казанлък, с опасност за живота/, синът й – Б.О., 26 годишен от казанлък / обработен и освободен с охлузни рани, без опасност за живота/, мъжът й – О.О., 49 годишен от Казанлък / обработен и освободен с охлузни рани, без опасност за живота/, внук й – О.О., 9 годишен от Казанлък / обработен и освободен с охлузни рани, без опасност за живота/. Водачът на автомобила е прегледан и настанен в «Хирургично отделение» при МБАЛ Казанлък за лечение, без опасност за живота. Тестван е с дрегер за наличие на алкохол в кръвта, който е отчел 0.57 промила. Взета му е кръвна проба. Водачът и пътника до него са ползвали обезопасителни колани.
На 08.04.т.г. около 22.45 ч.  на казанлъшкия булевард «Освобождение», поради движение с несъобразена скорост в ляв завой, самостоятелно катастрофира, преминавайки през тротоар и навлизайки в парк «Розариум», л.а. Волво «В 70», със старозагорска регистрация, управляван от 28 год. В.Д. от с. Енина, общ. Казанлък. При навлизането си в парка л.а. «Волво» се блъска челно в дърво. От удара возещият се отпред на дясната седалка пътник – С.Ц., 22 годишен от с. Енина, получава охлузна рана на главата, а возещият се отзад от ляво – К.Г., 29 годишен от с. Енина, получава разкъсно-контузна рана на дясната И двамата са без опасност за живота. Пострадала е и возещата се на задната дясна седалка – П.П., 23 годишна от с. Енина, която с натъртвания на главата и тялото, е отказала хоспитализация. От ПТП водачът на автомобила – В.Д. получава разкъсване на слезка и черен дроб, изпада в травматичен шок и около 00.15 ч. почива Центъра за спешна медицинска помощ в Казанлък. Пътуващите в автомобила не са ползвани обезопасителни колани.
           
Други :

На 08.04.т.г. около 02.15 ч. в Полицейски участък Павел Баня е получено съобщение от 54 годишен мъж от с. Манолово, общ. Павел Баня, за незаконно проникване в дома му, чрез счупване стъкло на входната врата. Установено е, че две маскирани лица, въоръжени с пистолети, които по описание на заявителя приличали на газови, след като отправили заплахи спрямо него, избягали в неизвестна посока. В резултат на бързите оперативно-издирвателни мероприятия, предприети от полицейските служители са установени извършителите на деянието – това са : 28 год. К.Н. и 27 год. Й.И., и двамата от с. Манолово. Изззети са газов пистолет «Zorak», кал. - 8 мм. и газов револвер «Аркус», кал. 9 мм. Работата по случая продължава от служители на Районно управление на МВР Казанлък.
Коментирайте първи тази статия
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: