Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 12.04.2010


 ПТП :
На 11.04.т.г. около 18.40 ч. в Павел баня на площад «Доктор Валев», при движение на заден ход л.а. Мерцедес «Е 290 ТД», със старозагорска регистрация, управляван от 24 год. С.М. от Казанлък, блъска пресичащата пешеходка – Л.М., 78 годишна от Павел баня, която с  фрактури на шийката на тазобедрената става и на лакътната става на лявата ръка, е настанена за наблюдение в казанлъшката болница, без опасност за живота. Водачът след като е откарал пострадалата в болницата е напуснал и е установен в 20.00 ч. по казанлъшката улица «Любомир Кабакчиев». Тестван е за употреба на алкохол с дрегер, който не е отчел положителни показания.

Разкрити престъпления :
На 11.04.т.г. служители от Районно управление на МВР – Казанлък са установили извършителите на кражба на : 7 чугунени радиатори, стойка за ел. табло, 2 пружини за легла и шевна машина, от сградата на бившето Трудово-възпитателно училище в с. Ягода, общ. Мъглиж – това са : 23 год. С.Х., 20 год. И.И. и 28 год. Н.Б., и тримата от с. Ягода. Вещите са били тнатоварени в т.а. Форд «Транзит», със старозагорска регистрация, собственост на частна старозагорска фирма. Работата по случая продължава от служители на Районно управление на МВР - Казанлък.

На 10.04.т.г. служители от Районно управление на МВР – Казанлък са установили извършителите на домова кражба на : шест алуминиеви тенджери, два алуминиеви тигана, две джазвета и една тава, осъществена за времето от 08.04.т.г. до 10.04.т.г. от пристройка към къща в с. Ветрен, общ. Мъглиж, собственост на 61 годишна софианка – това са : 22 год. Ч.С., 30 год. Д.М. и 20 год. Т.А., и тримата от с. Ветрен. Д.М. доброволно е предал откраднатите вещи. По случая е образувано досъдебно производство.

На 10.04.т.г. около 17.00 ч. в Районно управление на МВР – Казанлък е получено съобщение за намерен в безпомощно състояние млад мъж, на казанлъшката улица «Кирил и Методий» . Същият е откаран в Центъра за спешна медицинска помощ в града за оказване на първа помощ. Констатирано е, че това е 24 год. Н.С. от Казанлък, в когото е кафяво прахообразно вещество / около 0.5 гр./, което при направен полеви нарко-тест е реагирало на хероин. Работата по случая продължава от служители на Районно управление на МВР - Казанлък.

На 09.04.т.г. около 04.10 ч. в Районно управление на МВР - Стара Загора е получено съобщение, че по пътя Казанлък – Стара Загора се движи лек автомобил Киа «Карнивал», със старозагорска регистрация, с вързани за него отзад три коне. В близост до «Италианския мост» е подаден сигнал за спиране на автомобила със стоп-палка, но водачът му не изпълнил разпореждането. В организираното преследване на автомобила се включват още полицейски служители, като междувременно лицата от «Киата» отрязвали коланите, с които са били вързани конете и са продължили двежението си с висока скорост по посока Стара Загора. Въпреки многократно сигнали за спиране, подавани от полицейските автопатрули, водачът на л.а. «Киа» не се подчинил и спрял едва на ул. «Захари Стоянов» №12, като от купето на автомобила побягванали петима мъже. Полицаите са успели да задържат четири от тях, а именно : З.Г., 21 год., Ю.И., 19 год., Б.И., 19 год. и Д.К., 16 годишна, всички от Стара Загора. Избягалият е водачът на автомобила, чиято самоличност е в процес на установяне. По думите на задържаните автомобилът е собственост на техен приятел, който им го е дал доброволно, а конете са застигнали по пътя, където се движели свободно. Установено е, че собственик на автомобила «Киа» е 29 год. А.И. от Стара Загора, който към момента все още не е открит за провеждане на разговор с цел потвърждаване на подадената от задържаните лица информация. Автомобилът и конете са оставени за съхранение в ОДМВР Стара Загора. Работата по случая продължава.

Кражби :
На 11.04.т.г. през незаключена врата е проникнато в купето на л.а. Рено «Клио», със старозагорска регистрация, собственост на 30 годишенв казанлъчанин, паркиран в центъра на  с. Енина, откъдето е извършена кражба на портативен телевизор за автомобил и монетник с около 25 лв. Работата по случая продължава от служители на Районно управление на МВР -Казанлък.

За времето от 24.12.м.г. до 10.04.т.г., след взломяване стъклото на входната врата, е проникнато в частна къща, намираща се в Николаево, собственост на 44 годишна жена от Стара Загора, откъдето е извършена кражба на златни накити, ел. двигател за циркуляр, завивки и посуда. Точната стойност на нанесените от кражбата щети е в процес на изясняване. Работата по случая продължава от служители на Районно управление на МВР - Казанлък.

На 10.04.т.г. около 23.55 ч. в Районно управление на МВР - Казанлък е получено съобщение от 26 годишен мъж от същия град, за това че неизвестно лице е извършило кражба на личния му л.а. «Москвич», със старозагорска регистрация, паркиран на ул. «Ален мак» в с. Тулово, общ. Мъглиж. Работата по случая продължава от служители на Районно управление на МВР - Казанлък.

Други :
На 09.04.т.г. около 21.40 ч. в Районно управление на МВР - Казанлък е получено съобщение за възникнал скандал, прерастнал в сбиване в квартал в Мъглиж. Констатирано е, че в резултат на неуредени финансови взаимоотношения между 25 год. Ф.И. и 44 год. Ф.М., и двамата от същия град, е възникнал спор и сбиване, към който са се присъединили и лицата : Т.М., 28 год., М.М., 27 годишен и Ж.И., 31 годишен, всички от Мъглиж. М.М. е получил порезна рана на долния клепач на дясното око / без засягане на очния нерв/, като е настанен за лечение в «Очно отделение» при МБАЛ Стара Загора, без опасност за живота. Нанесени са и материални щети / счупени предно и задно панорамни стъкла / на л.а. «ВАЗ», със старозагорска регистрация, ползван от 28 годишния Т.М. По случая е образувано досъдебно производство.
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: