Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

30 нови случая на детско насилие

 През първите 4 месеца на 2010 година отделът за „Закрила на детето" към дирекция „Социално подпомагане" в Стара Загора е работил по 30 нови случая на насилие.В повечето от случаите насилието е извършено в семейството, обикновено от съжител на майката.

„Няколко са случаите, в които непълнолетни момичета са били продавани от родителите си или склонявани към проституция. Мерките, които се предприемат в подобни ситуации е извеждане от семейната среда и настаняване в Кризисен център", поясни началникът на отдел „Закрила на детето" Валентина Бонева. Тя допълни,че през изминалите 4 месеца общият брой на децата, настанени в Кризисен център е 18.

 

От март тази година на национално ниво действа координационен механизъм между органите за закрила на детето. Идеята е в случаи на насилие да се работи в екип за по-бързото решаване на ситуацията.

„Времето, в което социалният работник трябва да провери подадения сигнал е 24 часа. Екипът се събира, веднага след като бъде установено насилие", поясни Валентина Бонева.

От началото на годината в отдел „Закрила на детето" към дирекция „Социално подпомагане" в Стара Загора са постъпили 134 сигнала за деца в риск, в специализирани институции са настанени 19 деца, на 22 е предоставена полицейска закрила.

Ина Танева  www.dariknews.bg

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:



Виж


Какво не видяхте:


loading...