Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Ресурсен център – Стара Загора организира детски празник

 Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности-Стара Загора организира празник по случй 1 юни - деня на детето.

Тържеството, в което взеха участие деца от 6 детски градини премина под надслов "Детство - вълшебство". Домакин беше СДГ №10 "Светлина" в Стара загора, която е единствената в града със специална детска стая предназначена за работа с деца със спецефични образователни потребности. Идеята на съвместния празник беше да се покаже, че децата със специални образователни потребности също могат да се обучават и забавляват заедно с останалите свои връстници без да бъдат отделени от тях.

Директорът на Ресурсен център - Стара Загора Калоян Дамянов коментира, че е необходимо интегрирането на подрастващите със специални образователни потребности да започне от ранна възраст. Наблюденията доказват, че колкото по-навреме започне съвместното общуване с връстниците им , толкова по-успешно и лесно е тяхното развитие занапред.

Ресурсният център в Стара Загора съществува като институция от 2006 година, а в него работят 41 специалисти Последните данни сочат, че децата със специални образователни потребности, които се обучават в детските градини и училища в Стара Загора са около 230. Броят на децата със специални образователни потребности в детските градини варира постоянно, защото непрекъснато има родители, които желаят да запишат децата си в специализираните детски заведения. За момента около 42 деца посещават наравно с останалите си връстници детските градини в Стара Загора.

Подробности за инициативата по случай 1 юни, която се проведе с много песни и танци в детска градина №10 в Стара Загора, чуйте от директора на Ресурсния център Калоян Дамянов в прикачения звуков файл.

www.dariknews.bg

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте:


loading...