Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Проф. Танчев се срещна с представителите на град Юеян


 Петък /4 юни/ кметът на Община Стара Загора проф. Светлин Танчев се срещна с делегация от китайския град Юеян, провинция Хунан, която пристигна по негова покана на приятелско посещение в Стара Загора. Делегацията е водена от И Лиенхун, секретар на общинския комитет на Китайската комунистическа партия на Юеян, а в състава й са още Уън Иуън, зам. ректор на Хуанския институт за наука и технологии, У Дзънуън, зам. секретар на Общинския комитет на Китайската комунистическа партия на Юеян, Дзян Юдзу, директор на дирекция "Радио и телевизия" на община Юеян, Джан Съян, директор на вестник "Вечерни новини", Лиу Чанан, главен управител на акционерна компания за недвижими имоти "Хуанхъ" и Мао Уейхуа, зам. председател на Асоциацията за връзки с китайските емигранти и международно сътрудничество на община Юеян.


Делегацията получи топъл прием от страна на ръководството на Община Стара Загора, за което изказа своите сърдечни благодарности. Чрез това посещение китайската делегация се запозна с въпросите на икономическо и социално развитие на Стара Загора, като задълбочи взаимното разбиране и приятелство между двете общини.

С цел продължаване и развитие на приятелските отношения между двата града, които имат договор за побратимяване от 1994 г., общинските ръководства проведоха открити разговори и постигнаха съгласие за по-активно развитие на връзките и взаимоотношенията, както и задълбочаване и разширяване областите на обмен и сфери за сътрудничество. Двете страни постигнаха принципно съгласие за запазване схемата на обмен на визити, както и обмен на преподаватели между местните университети - Тракийски и Хунански. Страните изразиха и своето желание за поддържане на активни връзки в областта на икономиката, науката и техниката, културата, образованието, строителството , туризма и др. В края на срещата двете страни подписаха и официален протокол за сътрудничество, като оставиха конкретните ангажименти да бъдат уточнени допълнително.
По време на своята визита в Стара Загора, китайската делегация посети ТПП-Стара Загора, Регионалния исторически музей, Художествената галерия, културни забележителности в града и местни предприятия.

Пресс център Община Стара Загора

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте:


loading...