Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Иво Димов: Ще поканя д-р Наков в здравната комисия


 Критериите за първо ниво на компетентност, на което промените в законовата уредба за лечебните заведения поставят общинските болници няма да бъдат прилагани механично, коментира за "Дарик" депутатът от управляващата партия ГЕРБ Иво Димов.

Вчера разговарях с председателя на здравната комисия в парламента Лъчезар Иванов и имам неговите уверения, че такива стационари, който действително са по-близо до второ ниво (областна болница), по отношение на апаратура, специалисти и обем дейност, няма да бъдат поставени под общ знаменател с останалите, каза Иво Димов. Около 10 са тези лечебни заведения в страната и сред тях са болниците в Димитровград, Казанлък, Горна Оряховица и др., които действително не могат да бъдат сравнявани с тези в много по-малки общини, коментира народният представител.

В димитровградската МБАЛ "Св. Екатерина" наистина в годините са вложени много средства- както за медицинска апаратура, така и за подобряване на сградния фонд и материалната база. Болницата разполага с много добри специалисти и покрива медицинските стандарти, призна Иво Димов. Разбирам опасенията на управителя д-р Здравко Наков и поемам ангажимент да го поканя в парламентарната здравна комисия, когато се обсъжда въпросът за общинските болници, каза народният представител.

Живка Тодорова  www.dariknews.bg 

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте:


loading...