Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Служители на РУ “Полиция” – Казанлък задържаха по горещи следи извършител на грабеж от бензиностанци

 На  20.06.2010 г. в 1.50 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение за грабеж от бензиностанция, намираща се източно  от  магазин “Кауфланд”.

По данни на 28-годишната служителка в обекта, минути по-рано непознат мъж дошъл пеш до бензиностанцията,  заплашил нея и 20-годишния й колега със саморазправа и счупил стъклото на хладилна витрина за безалкохолни напитки. След това нападателят влязъл в работното помещение, взел от чекмедже на бюрото  531  лв. от оборота и три мобилни телефона и побягнал.  Незабавно са предприети оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които на около 400 м от магазин “Кауфланд” полицейски екип на РУ “Полиция” – Казанлък е задържал извършителя на деянието: М.Л. (43) от Казанлък. У лицето са намерени и иззети сумата и мобилните телефони, предмет на престъплението. М.Л. е задържан за 24 часа  и срещу него е образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” - Казанлък.

Разкрито притежаване на наркотици :
На 21.06.т.г. около 01.10 ч. в двора на казанлъшкото училище «Св.Св. Кирил и Методий», полицейски екип е извършил проверка на : 21 годишните Т.И. и П.П., и двамата от Казанлък, в които са открити - в джоба на якето на Т.И. / 2 полиетиленови пликчета, съдържащи около 6 гр. суха зелена тревиста маса/, а в джоба на дънките на П.П. / 3 полиетиленови пликчета, съдържащи около 8 гр. суха зелена тревиста маса/. При направения полеви наркотест сухата тревна маса е реагирала на канабис. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.
          
Взривяване :
На 20.06.т.г. около 05.50 ч. в Районно управление «Полиция» - Казанлък е получено съобщение за взривен автомобил Нисан «Съни», с пловдивска регистрация, паркиран на казанлъшката улица «Спортна» №12. Автомобилът е ползван от 51 годишен мъж от Казанлък. От инцидента са настъпили минимални материални щети по предното стъкло и арматурното табло. Извършен е оглед на местопроизшесвието от служители на СДОТО - МВР София, сектор БОП Стара Загора и ОДМВР – Стара Загора. Причините за инцидента са в процес на установяване по образуваното досъдебно производство.

Кражба на вещи от МПС :
На 20.06.т.г. около 07.20 ч. в Районно управление «Полиция» - Казанлък е получено съобщение от 42 годишен мъж от Казанлък, за това че неизвестно лице, след взломяване на задното дясно стъкло на личния му автомобил Фолксваген «Поло», със старозагорска регистрация, е откраднал CD player. Автомобилът е бил паркиран пред дома на 42 годишния казанлъчанин, намиращ се на ул. «Хемус» в града. По случая е образувано досъдебно производство.

Пътно транспортни произшествия
На 19.06.2010г. около 10.45 ч по черен път в района на с. Черганово се е движел  мотопед “Ямаха Минт 50”,  собственост и управляван от неправоспособния К.И. (77) от с. Черганово. На около 1 км от пътен  възел с  първокласен път І-5 - за  с.Черганово,  излязъл   на четвъртокласен път и завил наляво, без да пропусне движещия на север лек автомобил  “Нисан Примера”,  управляван от 31-годишния Ц.Р. от с.Овощник. В резултат на това, автомобилът блъснал мотопеда, при което К.И. се ударил в предното стъкло на автомобила  и получил тежка черепно-мозъчна травма. Откаран е във ФСМП – Казанлък, където по-късно е починал. При направената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на Ц.Р. Загиналият водач на мотопеда не е ползвал предпазна каска. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

Шофиране след употреба на алкохол
На  18.06.2010 г. в Мъглиж  на пл. “Трети март” полицейски екип е заловил С.Д. (32) от Мъглиж да управлява лек автомобил  “Опел Астра” след употреба на алкохол, с концентрация – 1,36 промила. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343 б, ал.1 от НК.
 
На 18.06.2010 г. в Казанлък полицейски екип е заловил Т.Ж. (55) от Казанлък да управлява лек автомобил  “Форд Фиеста” по бул. “Освобождение”, след употреба на алкохол, с концентрация – 1,25 промила. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343 б, ал.1 от НК.

На 19.06.2010 г. в Казанлък на пл.”Севтополис” полицейски екип е заловил О.Л. (28) от Казанлък да управлява лек автомобил  “Мерцедес” след употреба на алкохол, с концентрация – 2,22 промила. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343 б, ал.1 от НК.

Разкрити престъпления
На 19.06.2010 г. около 0.20 ч в Казанлък на бул.” Княз Ал. Батенберг” полицейски екип на РУ “Полиция” е спрял за проверка лек автомобил  “Рено Лагуна”,  с водач - турския гражданин  Ч.Г. (със статут продължително пребиваващ в Р. България и адрес в гр. Габрово) и  пътници – Ю.Ф. (21) и А.О. (23) от с. Долно Сахране.  В заден джоб на предна дясна  седалка е открит полиетиленов плик с около 1.5 грама суха растителна маса,  която при направения  полеви наркотест е реагирала на канабис. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – - Казанлък.

На 18.06.2010 г. в 09.20 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение, че във ФСМП е постъпило лице с травми от нанесен побой. При извършената проверка на място е установено, че 43-годишният А.Р. от с. Крън е нанесъл побой на 20-годишния си племенник. Потърпевшият е настанен за лечение в МБАЛ – Казанлък с множество контузии по тялото и главата, без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

Други :
На 20.06.т.г. около 08.20 ч. в Районно управление «Полиция» - Казанлък е получено съобщение за самонаранил са с нож мъж в индустриалната зона на града, до фабрика «България». Констатирано е, че пострадалият е 61 годишен казанлъчанин, който с нож си е нанесъл рани в областта на корема, гръдния кош и ръцете. Откаран е в Центъра за спешна медицинска помощ в Казанлък, като е оставен под наблюдение в болницата, с прободна проникваща рана в областта на гръдната и коремна кухина и порезна рана на дясната ръка, с опасност за живота. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.

Кражби
На  19.06.2010 г.  в  19.40 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение, че за времето от 17.06 до 19.06.2010 г. неизвестно лице, чрез взломяване на входна врата, проникнало в избено помещение в с. Копринка и извършило кражба на три медни съда с вместимост 10 литра. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” –- Казанлък.

На 18.06.2010г. в 19.10 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение за извършена кражба от вила в с.Ягода, общ.Мъглиж. При извършената проверка на място е установено, че за времето от 13.06. до 18.06.2010 г.  неизвестно лице, чрез взломяване предпазна решетка на входна врата, проникнало в къщата и извършило кражба на газов пистолет оставен в не заключен шкаф и бутилка уиски “Дъмпъл”. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – - Казанлък.
 
На 18.06.2010г. в 8.15 ч в РУ “Полиция” - Казанлък е получено съобщение за извършена  кражба от частен дом на ул. “Ген. Столетов” в града. При извършения оглед е установено, че за времето от 23.00 ч на 17.06. до 6.00 ч на 18.06.2010г., неизвестно лице, чрез демонтиране противокомарна мрежа на прозорец към приземения етаж, проникнало в къщата и извършило кражба на 20 лв. и паспорт.  Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На 19.06.2010 г. в 2.40 ч. в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение, че за времето от 22.00 ч на 18.06.2010г. до 0.50 ч на 19.06.2010 г. неизвестно лице е извършило противозаконно отнемане на мотопед  “Атала – 50”, паркиран пред питейно заведение в града. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.
 
На 18.06.2010г. в 12.30ч. в РУ “Полиция” -  Казанлък е получено съобщение за извършена кражба от лек автомобил  “Опел Астра” , паркиран на ул. “Иречек” в града. При извършената проверка на място е установено, че за времето от 18.00 ч на 17.06. до 12.30 ч на 18.06.2010г. неизвестно лице е отключило автомобила  техническо средство и е извършило кражба на акумулатор “Искра”. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – - Казанлък.

Над 1400 кутии цигари без акцизен бандерол са иззети при акция на ОДМВР – Стара Загора

Специализираната полицейска операция за установяване на престъпна дейност,свързана с държане и търговия с акцизни стоки без бандерол или с неистински бандеролни знаци е проведена  на 17 и 18.06.2010 г. Извършени са множество проверки в частни домове, търговски обекти и складове на територията на цялата област. В първия ден на акцията, служители от сектор “Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР и криминалисти от РУ “Полиция” – Стара Загора са установили, че 65-годишният И.М. от Стара Загора държи 390 кутии цигари от различни марки - без акцизен бандерол в лек автомобил  “ВАЗ”, паркиран в гараж в кв. “Три чучура”. Още 420 кутии цигари без бандеролен знак са намерени и иззети от складово помещение на ул. “Стара планина”, стопанисвано от Н.Т. (45) от Стара Загора. 52 търговски обекта и 2 жилищни помещения са проверени на територията, обслужвана от РУ “Полиция” – Казанлък.  На 17.06.2010 г. в търговски  обект на бул. “23 - ти пехотен шипченски полк” в града са намерени и иззети 27 кутии  различни  марки  цигари  със  стар  бандерол, а на следващия ден в дома на 57-годишната З.С. от Казанлък са открити 17 стека  и около 250 кутии цигари без бандеролен стикер. При извършена проверка на лек автомобил  “Мерцедес” на територията на Рудник “Трояново-север” – с.Ковачево, служителите на РУ “Полиция” – Раднево са установили, че 39-годишния Щ.А. (39) от Нова Загора държи в автомобила 10 стека цигари без акцизен бандерол. В хода на операцията на територията, обслужвана от РУ “Полиция” – Чирпан са проверени 11 магазина, 3 заведения за развлечение и хранене и зеленчукова борса в с. Плодовитово, при което в магазин за хранителни стоки в с. Черна гора, общ. Братя Даскалови са открити 70 кутии цигари без бандерол, които са предадени доброволно от материално-отговорното лице.
По случаите са образувани досъдебни производства. 

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте:


loading...