Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

РУ “Полиция” – Стара Загора са заловили телефонен измамник


 Със съдействието на гражданин криминалистите от РУ “Полиция” – Стара Загора са заловили телефонен измамник. На 27.07.2010 г. в 13.52 ч в оперативната дежурна част на РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение от 69-годишна жена, че на стационарния телефон в дома й се е обадил мъж, който се представил за полицейски служител. Той заявил, че племенника й е задържан в полицията, защото е предизвикал тежко пътно транспортно произшествие. Мнимият полицай поискал от тъжителката 3000 лв. “за да разреши проблема”. 

Жената събрала исканата сума и след около половин час я предала на непознат мъж, който дошъл до дома й. След като взел парите, непознатият си тръгнал, но автомобилът, с който се придвижвал бил забелязан от гражданин. С негова помощ, малко по-късно криминалистите от РУ “Полиция” – Стара Загора са установили и заловили извършителя на деянието – И.Н. (42) от Стара Загора. В него е открита сумата, предмет на престъплението, която е върната на тъжителката. И.Н. е задържан за 24 часа и срещу него е образувано досъдебно производство. Работата по документиране на цялостната му престъпна дейност продължава.      
 
Ръководството на РУ “Полиция” – Стара Загора използва случая, за да изкаже своята признателност към гражданите, които през последните месеци са проявили гражданска активност и бдителност и с доброволно оказаното съдействие на полицията са допринесли за установяване извършителите на редица престъпления. Благодарение на гражданка, своевременно подала сигнал на тел. 112, на 04.01.2010 г. екипи на РУ “Полиция” и сектор СОД – ОДМВР са заловили група лица, извършващи  взломни кражби на монети от кафе-автомати в града. На 09.03.2010г. наблюдателна служителка от Университетска болница забелязала неизвестни лица да извършват кражба от намираща се в съседство новострояща се сграда.

Тя веднага информирала полицията и тримата извършители са задържани на място. На 28.06.2010 г. по сигнал на гражданин, полицейски екип е заловил група лица, които през нощта се опитвали да проникнат в храм “Св. Богородица”. След обаждане от друг гражданин, около 03.25 ч на 12.07.2010 г. служители на РУ “Полиция” са задържали извършителите на взломно проникване в частен гараж на ул. “М-р Кавалджиев”. На 21.06.2010 г. със съдействието на служители от частна охранителна фирма са задържани шестима мъже, превозвали с каруца крадени метални отломки. Благодарение бързата реакция на охранители от друга фирма на 2.07.2010 г. е задържан извършител на грабежи над жени. 

42 са случаите – само през първото полугодие на 2010 г. - в които граждани от Стара Загора са проявили ангажираност и съпричастност към инциденти, които не ги засягат пряко и с бързата си реакция и адекватните си действия са помогнали на полицията за своевременното предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпленията. В знак на признателност за помощта и с благодарност за оказаното доверие,  началникът на РУ “Полиция” – Стара Загора ще изпрати благодарствени грамоти до тези хора, допринесли за ефективното противодействие на престъпността в града.
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж