Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Животновъди искат предоговаряне на евросубсидиите

 Инициативен комитет настоява да се проведе национален реферндум за предоговаряне от страна на българското правителство на земеделските субсидии в Европейския съюз. В комитета са включени браншови земеделски организации, сред които и Съюзът на животновъдите.

„Ние настояваме за предоговаряне на евросубсидиите още от догодина, а не от 2016, защото дотогава земеделието ще умре. Ако здравеопазването ни е болно, ние сме натикани в ОАРИЛ!

Този въпрос е обсъждан нееднократно. Към момента родните земеделци получават едва 40% от субсидиите, които вземат европейските ни колеги. Къде е равният старт, къде е конкурентноспособността? Ако изчакаме още някоя друга година българското животновъдство ще загине, а това ще се отрази на крайния потребител, който ще бъде принуден да се храни само с вносни продукти", коментира за Дарик председателят на Браншовия съюз на животновъдите Господин Господинов.

Господинов уточни, че от 14 часа инициативният комитет ще се срещне със земеделския министър Мирослав Найденов.

На 1 април край пловдивското село Труд родните фермери се събраха на протест, на който настояха за изравняване на субсидиите с тези на европейските им колеги.

Гергана Пейчева  www.dariknews.bg 

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: