Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Педагози от страната учредиха Сдружение ПАПИРУС

 Педагози от страната учередиха национално сдружение с нестопанска цел "Педагогическа асоциация за професионализъм, иновации, развитие и устойчивост на системата-ПАПИРУС" .

„Сдружението няма политичски цели. Идеята ни е да бъдем коректив, но и да подпомагаме процесите в образованието. Първите ни прояви са свързани с активно участие в обсъждането на Закона за училищното образование, отстояване на завоюваните позиции при провеждането на външното оценяване в системата. Предстои да изразим и позиция във връзка с въвеждане на задължителното обучение на 5- годишните деца", коментира в студиото на Дарик един от учредителите Любомир Любенов. В продължение на една година той ще бъде председател на Сдружение ПАПИРУС. В него участват бивши шефове на инспекторати от Велико Търново, Пазарджик, Смолян, Сливен, Силистра, Бургас.

Целите, които са си поставили учередителите, са:

Подпомагане на дейността на държавните и на общинските власти за постигане на устойчивост в развитието на образованието и възпитанието.
- Партниране със сродни организации в страната и в чужбина;
- Подпомагане, разработване и осъществяване на проекти на национално и международно ниво, насочени към развитие на българската политика в областта на образованието и възпитанието;
- Подпомагане на компетентните органи при взимане на решения във връзка с дейностите на образованието и възпитанието.

Предстои сдружението да бъде регистрирано в съда.

Гергана Пейчева  www.dariknews.bg    

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: