Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Заместник областният управител Галина Стоянова се срещна с културния аташе на посолството на Австрия


 Заместник областният управител Галина Стоянова участва в среща със заместник ръководителя на мисията на Австрийското посолство в София Волфганг Кучера, който е и културен аташе към посолството. 


На среща с директорите на Държавната опера и Художествената галерия в Стара Загора Красимир Къшев и доц. Марин Добрев, както и представители на община Стара Загора, бяха обсъдени възможностите за културен обмен. Дипломатът проучи възможностите градът да бъде включен в 15-то издание на Австрийските музикални седмици през следващата година. Обсъдиха се варианти в Стара Загора да гостуват музиканти, които да проведат майсторски класове.

Заместник областният управител Галина Стоянова и Волфганг Кучера разговаряха по предложените съвместни инициативи – двустранни гостувания на Държавна опера – Стара Загора и Виенската опера, както и представяне на изложби на Художествените галерии в Стара Загора и Казанлък във Виена. Дипломатът сподели, че посолството може да участва като партньор в малки проекти и тъй като досега градът не е бил включван в музикалните седмици, той вижда възможност за провеждането на камерен или симфоничен концерт, сценично представление или майсторски клас. Волфганг Кучера разгледа новата сцена на операта и посети репетицията на режисьора Пламен Карталов, който подготвя първото представление на „Кармен” след ремонта, чиято премиера е на 5 октомври, по повод празника на Стара Загора.

Областна администрация – Стара Загора предложи съвместните проекти след посещението на извънредния и пълномощен посланик на Република Австрия у нас Н. Пр. д-р Герхард Райвегер при областния управител Йордан Николов през юни т.г. Идейният проект „Българският художник Иван Милев и виенският сецесион” е за двустранен обмен на изложби и експозиции. Областната администрация инициира двустранен обмен в областта на оперното и балетното изкуство, както и на изложба под наслов „Сол, богове, мед”, която да представи зората на европейската цивилизация в две исторически епохи – неолит и енеолит, с експонати на Регионалния исторически музей в Стара Загора и Националния археологически музей в София.

информация: Областна управа - Стара Загора

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: