Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Църковна утвар, предмет на кражби е иззета в Шипка и Крън


 Църковна утвар, предмет на кражби е иззета в Шипка и Крън
На 07.10.2010 г. около 17.45 ч  пред заведение в гр. Шипка е установен лек автомобил  “Фолксваген Поло” с  великотърновска регистрация, за който в РУ “Полиция” – Казанлък е  имало постъпил сигнал, че е свързан с кражба на църковна утвар в гр. Силистра.  Водачът на автомобила -  М.Ц. (44) от Велико Търново криминалистите открили в увеселителното заведение, в компанията на собственика на бара – Д.В. (50) от Казанлък.   В багажника на личния автомобил на Д.В.  – “Мерцедес 250 Д” е  открит метален кръст с поставка, със сини и червени  камъни и инкрустации с изображения на светци, за който е установено, че е предмет на кражба от храма в Силистра. 

При последвалите процесуални действия, в дома на казанлъчанина  в с. Крън са открити  и иззети 51 бутилки различен по вид марков алкохол без акцизен  бандерол, 42 старинни монети от жълт метал, 55 старинни монети от бял метал, две пафти, гривни и ланец от жълт и бял метал, верижка с инкрустация на лика на Исус Христос, икона с лика на Богородица, 14  юбилейни монети с приложени към тях  серфитикат, 10 монети без сертификат и множество предмети от църковна утвар. Впоследствие в жилището е намерена и иззета и валута: 6 банкноти  с номинал  500 евро, 21  - с номинал 100 евро, 19 - с номинал 50 евро и 1 -  номинал 200 евро, за които има съмнения, че са неистински. Още вещи, за които се предполага че са предмет на кражба от църкви са открити в дома на 39-годишния П. В. от Шипка (брат на Д.В.). Иззети са две лъжици от жълт метал, кандило с капаче, метална  кутия с изображението на конник и парче плат  с  изображение на Богородица Образувани са досъдебни производства. Д.В. и М.Ц.  са задържани за 24 часа Работата по установяване и документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.Разкрити престъпления
 На  07.10.2010 г.  служители на РУ “Полиция” –Казанлък са извършили проверка в складова база на ул. “Козлодуй”. В търговски обект в южната част на базата са намерени и иззети три мастер бокса (1510 кутии) цигари от различни марки, без  акцизен  бандерол. За 24 часа е задържан 36-годишният Е.М. - собственик на фирмата, стопанисваща обекта.  Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.На 07.10.2010 г. в 09.30 ч в участък “Полиция” - Павел баня е получено съобщение за кражба на ел. енергия в близост до моста на Турийската река в с. Турия, общ. Павел баня. При извършената проверка на място е установено, че неизвестно лице е осъществило неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа -  чрез прикачване на проводник, свързващ предпазител, преди  електромера с рекордоманното отклонение  към къщата на В.Д. (37) от с. Турия. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте:


loading...