Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Д-р Желев: След ГЕРБ сме ние. Въпросът е кога?


 Като "добри пожелания" определи народният представител д-р Евгений Желев намеренията на правителството на ГЕРБ за промени в здравната и пенсионната система. Според него "нищо от това, което сега се говори няма да се случи поради липсата на ясна визия за бъдещото развитие". Желев бе категоричен, че така поставени нещата в здравеопазването сега, ще наложат със сигурност още една актуализация на бюджета заради нуждата от нови средства в НЗОК и в здравеопазването, на база поети ангажименти от кабинета.


Интересно ми е как министър Дянков прави тези промени, без санкцията за тях на Народното събрание, попита Евгений Желев.

Той заедно с колегата си от ПГ на Левицата Спас Панчев се срещнаха в Казанлък и с кмета на града Стефан Дамянов. Тримата са водили разговори за финансовото състояние на общината и за други актуални проблеми.

Парламентаристите коментираха и актуалната тема за съдбата на казанлъшката многопрофилна болница.

Бившият здравен министър д-р Желев изрази надежда, че болницата в Казанлък ще е сред 120-те структуропределящи здравни заведения, заради регионалните функции, които поема. Според Желев проста сметка с бюджета за здраве показвала, че "в голямата си част общинските болници в страната са доведени до фалит съвсем съзнателно. От конституционно право здравеопазването у нас се превърна в привилегия", обобщи депутатът.


Д-р Желев коментира и въпросът за състоянието на БСП и кондицията на партията след последното заседание на Конгреса, проведено през почивните дни.

„Карантината на БСП изтече. След ГЕРБ сме ние. Въпросът е кога", предрече социалистът.

Деляна Бобева www.dariknews.bg      

 

"Карантината на БСП изтече ..."

Карантината на БСП изтече - обяви в Казанлък народният представител от Коалиция за България д-р Евгений Желев. Заедно със своя колега земеделецът Спас Панчев, д-р Желев, даде първата си пресконференция в града на розите. Пред журналистите старозагорският депутат д-р Евгений Желев коментира два проблема: бюджетната рамка на 2011 г. и предложените промени в съдебната система.

 Промените в съдебната система, д-р Желев определи като създаване на паралелна съдебна система, която ще обслужва управляващите, а не демокрацията. Той изрази безпокойството си, че ако специализираните съдилища станат факт. Д-р Желев не скри оценката си за изказването на депутата от ДСБ Екатерина Михайлова по казуса специализиран съд: “Слушах с интерес г-жа Михайлова, брилянтно. Изказване на професионалист”. “На гербаджии им дойде в повече не УБ, здравеопазването им дойде в повече. Проблемът не е само с УБ, а и със самия Университет. Преди края на брифинга, д-р Желев си позволи да коментира срещата на Негово превъзходителство посланика на САЩ в България Джеймс Уорлик с висшето ръководство на БСП, председателят Сергей Станишев и младежката организация на партията: На дипломатически език това е знак, че карантината на БСП изтече. След ГЕРБ сме ние, въпроса е кога?

 Мариела Чорбаджийска  www.tvstz.com

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: